Vojna zvezd dobiva novo serijo Andor in tule je prvi napovednik

Disney te dni praznuje svojo franšizo Vojna zvezd in v te namene so napovedali tudi povsem frišno serijo Andor, ta pa bo povedala zgodbo, ki so nato pripeljali do dogodkov v filmu Rogue One: Zgodba vojne zvezd.

Rogue One je leta 2016 predstavil malce drugačno dogajanje znotraj zgodovine Vojne zvezd, saj enkrat za spremembo niso bili v ospredju Jediji in Sithi, ampak so se dogodki osredotočili na razvoj uporniškega gibanja, ki je nato igralo plodno vlogo pri rušenju zlobnega Imperija. Serija Andor bo pod drobnogled vzela junaka Cassiana Andorja, ki ga bo tudi tokrat odigral Diego Luna, in bo spremljala njegovo rast v uporniško legendo, ki je do svojega vrhunca nato prišla v Rogue One.

Prvi napovednik, ki je v bistvu dražilnik, ne pokaže nekaj veliko akcije, saj želi raje pokazati zatirano življenje ljudi, ki se mora vsak dan podrejati zahtevam Imperija, ki med drugim vključujejo tudi naključne preiskave domov in redne patrulje na ulicah.

Zanimivo je, da bo Andor vključeval malce več epizod kot pa sorodni seriji The Mandalorian in The Book of Bobba Fett, saj bo prva sezona vsebovala kar 12 delov. Premiero bomo gledali 31. avgusta in to samo na pretočnem servisu Disney+, ki v naslednjem mesecu prihaja tudi v Slovenijo.

Disney ima te dni v izdelavi cel kup serij, ki se odvijajo znotraj franšize Vojna zvezd. Danes bo svojo premiero doživel Obi-Wan Kenobi, februarja 2023 pa nas čaka 3. sezona The Mandaloriana. V naslednjem letu bomo gledali tudi povsem novo serijo Ashoka, v nastajanju pa je tudi novi projekt Star Wars: Lando, ki bo sledil avanturam vesoljskega prebrisanca Landoju Calrissianu.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime