Nova grozljivka Davida Cronenberga je tako ostudna, da so gledalci predčasno zapustili kino

Režiser David Cronenberg je znan po svojih grotesknih filmih, te njegove grozljivke pa se za strašenje gledalca ne zanašajo na neke paranormalne pojave, ampak ciljajo v žanr “body horror”, kar s sabo potegne veliko krvi in rezanja človeškega mesa, ki se ga lahko spomnijo samo najbolj bolan človeški um.

David se po osmih letih vrača na filmske odre s svojim novim izdelkom Crimes of the Future, tega pa je sprva poskušal prodati pretočnemu servisu Netflix, a ga je ta zavrnil, češ da naj bi bila ta preprosto preveč nasilen za njihovo platformo. Cronenberg se je tako odločil za klasično kino pot, film pa je svojo premiero doživel 23. maja na festivalu Cannes Film Festival.

In morda se Netflix ni ravno lagal, saj je premiero, kjer smo med gledalci našli Davida in tudi glavna igralca Vigga Mortensena in Kristen Stewart, zapustilo kar nekaj gledalcev. Večina ljudi je sedeže zapustilo že v prvih petih minutah filma, nekaj pa jih je zapustilo sedeže med še posebej nazorno sceno odprte rane.

David je to tudi pričakoval in je že v intervjuju pred premiero povedal, da pričakuje odhode v prvih minutah, po premieri pa je izjavil, da mu je nek gledalec zaupal, da je med ogledom skoraj doživel napad panike.

Crimes of the Future se vrti okoli človeštva, ki se v prihodnosti poskuša navaditi na novo sintetično okolico, čemur botruje kar nekaj mutacij človeškega telesa. Slavni nastopač Saul Tenser bo poskušal prikazati metamorfozo svojih organov kar javno, neka skrivna organizacija pa bo poskušala njegove namene izrabiti za prikaz resničnega davka, ki ga takšna transformacija zahteva od človeških organov.

Sliši se nagnusno, a nekateri v takšnih zadevah uživajo. Film bo v kinodvorane prispel 3. junija.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime