Blizzard bo junija podelil nove novice glede Warcrafta 3

Predelava Warcraft 3: Reforged je ena najbolj žalostnih zgodb iz igričarske industrije, ki je leta 2020 močno udarila po že tako dobro načetem slovesu razvijalca Blizzarda. Ta strategija je 20 let nazaj nosila pomembno vlogo pri oblikovanju tega razvijalca, saj je bila ob izidu izjemno popularna in je bila ena od prvih resničnih e-športnih iger, ki je bila nato tudi podlaga za razvoj MMO-ja World of Warcraft, ki je Blizzard po dobičku in popularnosti izstrelil v stratosfero.

Zato je bilo naravnost žalostno, da je Blizzard temu prelomnemu naslovu pri predelavi v Warcraft 3: Reforged namenil tako malo pozornosti in finančnega zaledja. Reforged je ob izidu resda nosil lepšo podobo in zadevo bi lahko morda priporočil vsem tistim, ki bi jih zanimala samo enoigralska izkušnja. A tudi tam so nas pričakale neizpolnjene obljube, saj prenovljenih vmesnih sekvenc preprosto ni bilo, igra pa je tudi vsebovala kar nekaj hroščev.

Najhuje pa je bilo na večigralskem področju, saj so od tam izginile lestvice, rangirano igranje in profili igralcev. Vse to je vseboval že original, a tega preprosto ni bilo več možno igrati, saj je bila nadgradnja vsiljena vsem.

Blizzard je sicer obljubljal, da bo igra dobila cel kup posodobitev in nadgradenj, a podpora je bila bolj revna. Reforged je svoj zadnji popravek prejel aprila lani, vse od takrat pa se o njej ni več govorilo. Vmes so se pojavile govorice, da naj bi na igri delala posebna “Classic” ekipa, ta pa je bila razpuščena, Blizzard pa se je medtem ukvarjal tudi z reorganizacijo celotnega studia, ki je bila posledica obsežne tožbe glede seksualnega nadlegovanja.

Vendar pa morda Warcraft 3: Reforged še ni bil povsem pozabljen. Na to je namignil novi predsednik Blizzarda Mike Ybarra, ki je na vprašanje oboževalca na Twitterju odgovoril, da bo ekipa, ki dela na Reforgedu v juniju z nami podelila nove novice.

Kaj to so, nihče ne ve, a morda se je Blizzard končno odločil popraviti svoj sloves in predelavo spraviti iz samega dna lestvice Metacritic.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime