Zaradi vojne v Ukrajini preklican razvoj DLC-ja Heart of Russia za igro Euro Truck Simulator 2

Češki razvijalec SCS Software je evropskim igralcem znan predvsem po svoji simulaciji tovornjakarja Euro Truck Simulator 2, pri Američanih pa tržijo podobno igro, le da se tam imenuje American Truck Simulator. Obe ponudbi nista več tako mladi, a SCS Software ohranja dolgoživost preko rednih posodobitev in izdajanja vsebinskih DLC-jev, eden od teh pa je bil zdaj preklican.

Govorimo o dodatku Heart of Russia, razlog za preklic razvoja pa vam je jasen že iz naslova. Razvijalec je svojo odločitev podrobneje opisal na svojem blogu, tam pa je tudi zapisano, da je bil DLC 24. februarja že tako blizu izida, da bi bilo treba na njem delati samo še kakšnih 6-8 tednov. Žal se je ravno takrat zgodil napad Rusije na Ukrajino, zaradi česar je bil SCS Software povsem šokiran in preko posebnega skupka Ukranian Paint Jobs Pack za igri Euro Truck Simulator 2 in American Truck Simulator so začeli zbirati donacije za pomoč v Ukrajini in do sedaj so prodali že 85k paketov.

Takrat pa se je tudi ustavil razvoj dodatka Heart of Russia in SCS Software je vse od takrat razmišljal, kaj naj z njim naredi. Pod roko so namreč imeli že praktično končan produkt, a če bi ga poslali v obtok, potem bi morda bil kdo mnenja, da podpirajo trenutno vojno. Na koncu so se odločili razvoj preprosto odpovedati in tako bo na virtualni obisk Rusije znotraj udobne kabine tovornjaka treba še malce počakati.

Heart of Russia bo namreč morda enkrat le izšel. SCS Software pravi, da bodo o tem razmišljali takrat, ko bo tega konflikta konec in bo Ukrajina začela krpati svoje rane, morda pa zna pri tem celjenju pomagati ravno nekaj zabave ob igranju dodatka.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime