Nova igra razvijalca Pathfinder iger bo Warhammer 40,000: Rogue Trader

Ruskega razvijalca Owlcat Games poznamo zaradi dvojca Pathfinder iger Kingmaker in Wrath of the Righteous, ki sta oživela kar malce pozabljeni žanr klasičnih cRPG-jev, kjer nadzorujemo široko druščino herojev, tem pa razvijamo sposobnosti skozi globok in razvejan sistem veščin in jih vodimo skozi realnočasovne bitke, ki jih spremljamo iz izometričnega pogleda.

Owlcat trenutno še vedno dela na vsebini za Pathfinder: Wrath of the Righteous, kak teden nazaj pa so začeli namigovati na svoj naslednji projekt. Slike so kazale na dogajanje v črvinah vesolja in veliko ljudi je zato ugibalo, da delajo na Starfinderju – nekakšni različici Pathfinderja, le z znanstvenofantastičnim pridihom.

A vsi so se motili in Owlcat je igralce ujel povsem nepripravljene z najavo igre Warhammer 40,000: Rogue Trader.

Nova igra se bo, tako kot vsi Owlcatovi projekti, napajala iz namizne igre Rogue Trader. Skočili bomo v neraziskan del Imperiuma, Koronus Expanse. Zastopali bomo vlogo Rogue Traderja, ki so prav posebni trgovci, ki zaradi posebne klavzule Warrants of Trade lahko zaobidejo striktna pravila Imperiuma, ta pa načeloma prepovedujejo trgovanje z vesoljci in nabiranje izgubljene tehnologije. Našo svobodo bomo izkoriščali za nabiranje bogastva, seveda pa bomo ob tem naleteli na kar nekaj preprek, ki jih bomo lahko rešili samo preko bojevanja.

Owlcat pravi, da je tole prvi cRPG znotraj Warhammerja in glede na prvi dražilnik zadeva precej spominja na Pathfinder igre, le da bomo seveda tule veliko večkrat streljali z laserskimi puškami. Vmesne sekvence bodo očitno narejene v slogu risank iz osemdesetih, kar je malce čudna izbira, ki se nekako ne ujema z grafično podobo igre, ki zopet spominja na tisto iz Pathfinderja.

Warhammer 40,000: Rogue Trader se za razliko od prejšnjih Owlcatovih iger ne bo zanašal na nabiranje sredstev preko Kickstarterja in bo ob izidu polna igra. Kdaj bo zadeva izšla ni znano, ponuja pa razvijalec prednaročilo digitalne verzije igre po ceni 39,99 €.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime