Epic Games tokrat podarja odlično streljačino Wolfenstein: The New Order

Razvijalec MachineGames je leta 2014 zopet obudil legendarno franšizo Wolfenstein in z njo tudi junaka B.J. Blazkowicza, ki že vse od izvirnika tepta zlobne nacistične čelade. Ponovno rojstvo igre je bilo malce manj realistično od predhodnikov, saj je bilo več poudarka na krvavi akciji, ki je mešala skrivanje in brutalne akcijske vložke, rezultat pa je bila na koncu izjemno zabavna prvoosebna streljačina, ki se jo še danes splača preigrati.

The New Order odlikujejo odlično tempirani igralni vložki. Dogajanje je preseljeno v alternativne dogodke 2. svetovne vojne, kjer je nacistični imperij zaradi svoje tehnološke dovršenosti premagal zaveznike in samo B.J. lahko leta 1960 zopet obudi uporniško gibanje, to pa bo naredil skozi veliko streljanja, ki vključuje vihtenje ene pokalice v vsaki roki in tudi skrivalne vložke, saj se lahko skozi stopnje presmukamo neopaženi in opremljeni z nožem nacije koljemo iz zasede. Skrivanje sicer ni preveč napredno, saj lahko zgolj počepnemo in se počasi premikamo sovražniku za hrbet, če pa nas odkrijejo, se sproži alarm in takrat smo v težavah, dokler se ne odkrižamo poveljnika.

Vso to zabavo lahko zdaj podoživimo popolnoma brezplačno, saj je New Order nova zastonjska igra tega tedna v digitalni trgovini Epic Games. Prevzamete jo lahko preko naslednje povezave, ponudba pa se izteče 9. junija, ko jo bo nasledila nova, zaenkrat nerazkrita igra.

MachineGames je kasneje spočel še samostojni dodatek The Old Blood, polno nadaljevanje Wolfenstein II: The New Colossus in malce bizarno sodelovalno igro Wolfenstein: Youngblood. Od takrat dalje franšiza počiva in MachineGames je trenutno zaposlen z izdelavo igralnega Indiana Jonesa, a morda na skrivaj dela tudi na tretjem delu, ki bi bil vsekakor dobrodošel.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime