FaZe Clan s svojo proslavitvijo LGBTQ+ skupnosti spočel veliko jeze

Ena največjih ameriških skupnosti igričarskih vplivnikov sliši na ime FaZe Clan. Gre za ogromen klan, ki je med svojim 12-letnim obstojem med sabo privabil nekaj velikih imen, med investitorji pa najdemo denimo pevca Pitbulla in raperja Snoop Dogga.

Vendar pa je FaZe Clan znan tudi po svojem deležu kontroverznih dogajanj. Nekateri njihovi člani so namreč popularni zaradi nekaterih spornih izjav in samo leto nazaj so enega morali odstraniti, saj je ta na vse načine želel svoje sledilce prevarati z najnovejšo kripto investicijo, ki je bila seveda namenjena samo polnjenju njegovega žepa.

Zdaj se je FaZe Clan zapletel v nove težave. Junija se je začelo vsakoletno praznovanje Pride Month, ki v ospredje postavi transspolno skupnost, znano tudi z okrajšavo LGBTQ+. FaZe je na Twitterju spočel preprosto objavo, ki je vsem pripadnikom te skupnosti zaželela veliko ljubezni, a že za stavek je pri nekaterih sledilcih sprožil alergijsko reakcijo.

To niti ni tako presenetljivo, saj fraza LGBTQ+ v igričarskih krogih velikokrat sproži veliko jeze. Nekateri transspolnih oseb preprosto ne razumejo, drugi pa jih naravnost sovražijo. Tretji izražajo skrb, da LGBTQ+ miselnost spreminja vsebino iger, saj naj bi nekateri razvijalci v svoje naslove prisilno vrivali transspolne osebe, samo zato, da se ne bi zamerili LGBTQ+ skupnosti. Največji dokaz takšne nestrpnosti se je pokazal v igri The Last of Us Part 2, kjer so nekateri šli celo tako daleč, da so glasovni igralki Lauri Bailey, ki je v igri odigrala lik Abby, pošiljali resnične grožnje s smrtjo.

Skratka, LGBTQ+ gibanje ima v igrah pred sabo še dolgo pot, proti njemu pa niso nastrojeni samo sledilci, ampak tudi člani klana FaZe. Malce po Twitter objavi iz strani FaZe Clana se je oglasil njegov član Talal “Virus” Almalki – profesionalni Call of Duty igralec, ki ima na YouTubu več kot milijon naročnikov. Ta je v svoji objavi zapisal, da osebno ne podpira LGBTQ+ skupnosti, saj je on Musliman.

Ta izjava je seveda sprožila nov val jeze iz strani LGBTQ+ skupnosti in Virus je kasneje objavo izbrisal. A s tem je spet podžgal še vse nasprotnike transspolne skupnosti, ki so FaZe obtožili cenzure in zatiranja svobode gibanja. Vse skupaj je sprožilo ogromno prerekanja iz strani predstavnikov obeh taborov in verjetno je obema udeležencema kmalu postalo jasno, da je včasih najbolje biti preprosto tiho.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime