Predelava Prince of Persia: The Sands of Time je bila še bolj zamaknjena

Ne vemo točno, kaj te dni Ubisoft počne, a več kot očitno v njihovih pisarnah ne poteka vse tako, kot bi moralo. Če izvzamemo franšizo Assassin’s Creed, vse druge njihove igre neprestano doživljajo zamike izidov, nekateri naslovi pa se že leta od prvega napovednika valjajo v razvojnih težavah in o njihovem izidu se nam še zdaj ne sanja. Sem notri lahko denimo prištejemo piratsko igro Skull & Bones, ki je bila originalno zamišljena kot nekakšen duhovni naslednik Assassin’s Creed: Black Flag iz leta 2013, pa zadeva po vseh teh letih razvoja še vedno ni zunaj. Da sploh ne omenimo igre Beyond Good and Evil 2, za katero se sploh več ne ve, kaj v bistvu je in če bo izšla v tem desetletju.

Ubisoft ima težave tudi z razvojem manjših in, vsaj na prvi pogled, enostavnih projektov. Leta 2020 so najavili predelavo igre Prince of Persia: The Sands of Time, izid pa bi se moral zgoditi v 2021. Temu je nato sledila prestavitev v 2022, nato še enkrat v prvo četrtino 2023, zdaj pa je Ubisoft izjavil, da igre ne pričakujejo zunaj v fiskalnem letu 2023, ki se za založnika zaključi koncem marca. V skladu s tem so igro tudi umaknili iz fizičnih polic in vsem prednaročnikom ponujajo vračilo denarja.

Razvoj predelave je bil zaupan indijskima vejama založnika Ubisoft Pune in Ubisoft Mumbai. Projekt je bil nato vzet iz njihovih rok in je romal v objem Ubisofta Monteral, ki je bil tudi zaslužen za razvoj originalnega Princa. Ta je pregledal obstoječe delo in sklenil, da zadeve preprosto ne morejo hitro dokončati in da bodo za svojo nalogo potrebovali dodaten čas.

Sands of Time zna vseeno iziti naslednje leto, a glede na to, da je založnik preklical prednaročila pri drugih trgovcih, zna biti, da ima predelava pred sabo še dolgo pot.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime