Apple predstavil prenovljeni prenosnik MacBook Air

Podjetje Apple je včeraj zagnalo svojo vsakoletno konferenco Worldwide Developers Conference in čeprav ta navadno ni prizorišče za predstavitev novih fizičnih izdelkov, je Apple vseeno dogodek izkoristil za najavo prenovljenega prenosnika MacBook Air, ki je v svoje drobovje prejel nadgrajeni čip M2.

MacBook Air je šibkejša različica bolj znanih prenosnikov MacBook Pro, a je tudi odličen izdelek za vse tiste, ki bi prenosni računalnik uporabljali bolj za pisarniško delo in izpod pokrova ne zahtevate velikih mišic. Bolj šibka strojna oprema je botrovala tudi nekoliko nižji ceni in zato si Aira iz leta 2020 privoščite za nekje dobrega jurja evrov, a tega poganja zgolj čip M1, medtem ko naj bi novi M2 po moči svojega predhodnika prekašal za nekje 40 %.

M2 čip vsebuje 8-jedrni procesor, 8-jedrno grafično enoto in 8 GB pomnilnika, seveda pa lahko zadevo kupite v močnejši različici. Grafično enoto lahko nadgradite na 10-jedrno, pomnilnik pa dvignete do številke 24 GB, seveda pa bo vse to s sabo prineslo tudi pošteno višjo cenovno nalepko.

Novi MacBook Air pa ne prinaša samo novega čipa, saj je Apple poskrbel tudi za večji zaslon, ki v premer zdaj meri 13,6 palca. Spremenjena je bila tudi oblika, ki je zdaj bolj zaobljena, zaslon pa prekinja zareza, ki vsebuje nadgrajeno kamero ločljivosti 1080p. Apple se hvali, da lahko baterija po novem zdrži 18 ur uporabe, kar kaže na izjemno varčnost M2 čipa in je še en dober razlog za morebitno nadgradnjo modela iz leta 2020.

Novi MacBook Air se ponaša tudi z malce manjšo težo, ki znaša vsega 1,2 kg. Na voljo bo v štirih barvah: “starlight”, “midnight”, sivi in vesoljsko sivi. Žal prenovljeni čip s sabo prinaša nekoliko višjo ceno: v evrih je še nimamo, pri Američanih pa bo treba za osnovni model treba odšteti 1.199 $, v trgovinah pa ga bo moč kupiti od julija dalje.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime