Call of Duty: Modern Warfare 2 prihaja na Steam, a zanj bo treba odšteti 70 €

Založnik Activision bo po petih letih svojo popularno franšizo Call of Duty zopet pripeljal nazaj na Steam. Najava je prišla skladno s prvim igralnim napovednikom, ki je videti močno vzdušno in akcijsko, dogajanje znotraj igre Modern Warfare II pa nas bo postavilo na več lokacij po svetu – med drugim bomo obiskali Iran in tudi Južno Ameriko. Razvijalec si je v napovedniku celo upal omeniti Rusijo, kar je v današnjem politično napetem svetu vsekakor pogumna poteza.

Vse pa niso dobre novice. Modern Warfare II bo resda skočil iz Battle.neta na Steam, a Activision mu je prilepil tudi novo cenovno nalepko, ki znaša kar 70 € za osnovno verzijo igre. Založniki so sicer v zadnjem letu že začeli prehod na višje cene in prvi med njimi je bil japonski založnik Square Enix, ki pa je še bolj pogolten in njihova prihajajoča igra Forspoken na Steamu zase zahteva celo 80 €.

A to je prvi Activisionov naslov z višjo cenovno postavko in stavimo, da tudi ne bo zadnji. Seveda to pomeni, da je konzolna verzija igre še dražja – za Cros Gen Bundle, ki vam prinese kopijo igre za PS4 in PS5 bo treba odšteti 80 €, cena pa se tu ne ustav. Activision namreč ponuja tudi verzijo igre Vault Edition, katera stane 100 € (na konzolah 110 €), ta pa s sabo prinaša osnovno igro ter prvo sezono,

Cene so absurdne, a ni vrag, da se zadeva ne bo prodala. Call of Duty pač tiska denar, Activision pa je izid postavil v 28. oktober in v tem terminu se zaenkrat ne nahaja noben večji naslov, saj jih je bila večina zamaknjenih v 2023, tako da Modern Warfare II ob pravočasnem izidu pri prodaji praktično ne bo imel konkurence.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime