Joker 2 uradno potrjen

Nihče ni res pričakoval, da bo film Joker iz leta 2019 postal takšna svetovna uspešnica, saj je zadevo režiral Todd Phillips, ki je pred tem bil še najbolj znan po filmu Hangover 2. Vendar pa je imel Todd v rokavu skritega asa z imenom Joaquin Phoenix, odličnega igralca, ki se je superiorno odrezal tudi v vlogi Arthurja Flecka, ki skozi film postane zloglasni Joker.

Film je zažgal blagajne in med svojo svetovno turnejo prinesel več kot milijardo dolarjev dobička, leta 2020 pa so mu pripisali tudi dva Oskarja. Zaradi tega silovitega uspeha se je seveda kaj hitro začelo šušljati o nadaljevanju, a tega ni nihče uradno potrdil. Zgodba prvega filma je namreč odlično zaključena in niti ne kliče po nadaljevanju, a Todd Phillips je pričaral tako zanimiv in temačen svet, ki ga v svetu superherojskih filmov ne vidimo pogosto – če kdaj sploh.

Joker 2 pa je očitno vendarle bil v kartah. Todd Phillips je zadevo uradno potrdil preko svojega Instagram profila, kjer lahko vidimo dokončan scenarij, ki nosi tudi uradni naslov filma: Joker: Folie à Deux. Na še eni sliki nato lahko vidimo Joaquina Phoenixa, ki je ravno sredi scenarija in očitno se bo dvojec zopet združil za nadaljnje raziskovanje Jokerjevega bolanega uma.

Folie à Deux je francoski izraz, ki označuje duševno motnjo tipa skupne psihoze. V praksi to pomeni, da imata dve osebi iste privide in morda naslov napeljuje na dejstvo, da bomo poleg Jokerja v glavni vlogi gledali še nekoga – morda se mu pridruži njegova redna partnerica Harley Quinn?

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime