Persona 5 Royal končno prihaja na PC

Ena najbolj popularnih jRPG izkušenj bo svojo pot končno našla tudi na PC. Microsoft je namreč včeraj na svoji konferenci najavil sodelovanje z japonskim razvijalcem Atlusom, ta pa bo po večletnih prošnjah na PC in konzole Xbox One in Xbox Series X preselil svojo popularno igro Persona 5 Royal, po kateri oboževalci vzklikajo že zelo, zelo dolgo.

Persona 5 nam pričara verno izkušnjo japonskega študenta, ki se nato zaplete v prav posebno tolpo zmikavtov, ki preko svojih alter osebnosti skočijo v srca zlobnih ljudi in jim tam ubijejo osebnost. Posebnost Persone 5 sta dva vidika igralne formule, saj je tu socialni aspekt kot je druženje s sošolci, opravljanje študentskega dela ter flirtanje s puncami ter avanturistični del, kjer nabiramo boljšo opremo in sodelujemo v poteznem boju preko posebnih temnic.

To je ogromna igra, ki vam bo za igranje hitro izmaknila 100 in več ur, a med igranjem se hitro navežete na druge osebe, tako da vam ure lahko hitro uidejo izpod nadzora. Če ste pristaš japonske tematike in bi se radi pogosto sprehajali skozi deževne japonske ulice, potem zna biti Persona 5 igra, ki ji lahko brez problema prisodite oceno 5/5.

Poleg petega dela bo Atlus na PC prenesel tudi trojko Persona 3 Portable, Persona 4 Golden pa je na računalnikih prisotna že nekaj časa, a zdaj prihaja tudi na konzole Xbox, vse skupaj pa je voda na mlin naročniškega servisa Game Pass.

Trojica naslovov bo na nove platforme prispela 21. oktobra, žal pa Microsoft še ni najavil, ali jih bomo lahko prevzeli tudi na Steamu ali pa samo preko njihove lastne trgovine.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime