Starfield končno dobil prvi igralni posnetek

Razvijalec Bethesda je včeraj spočel pogumno potezo in po letih razvoja ponudil prvi igralni vpogled v njihov nastajajoči RPG Starfield, ki naj bi bil njihov najbolj ambiciozen do sedaj. Na Microsoftovi konferenci je pred kamere stopil dobro znani Todd Howard, ki nam je orisal nekatere najbolj pomembne igralne sisteme prihajajoče igre, ki je tako pomembna, da je bil zaradi nje zamaknjen tudi razvoj naslednjega poglavja serije Elder Scrolls.

In zadeva je videti… V redu? Igralni napovednik nas najprej postavi na luno Kreet, nato pa raziščemo tudi njeno bazo. Vmes skočimo še na planet New Atlantis, ki je malce bolj poseljen od lune, napovednik pa predstavi nekaj igralnih sistemov, kot je denimo pregledovanje okolice preko skenerja in nabiranje rude, ki močno spomni na nekaj iz No Man’s Skyja.

Vmes vidimo tudi nekaj strelske akcije in ta odkrito povedano ni ravno vredna prevelike hvale. Malce zmotijo nasprotniki, ki se na naše pokanje malce slabo odzivajo in očitno jih ne žene preveč napredna umetna pamet. Streljanje tudi ne nosi kakšne prevelike teže in vse skupaj malce spominja na Fallout 4, kar sicer ni slabo, a lagali bi, če ne bi rekli, da smo pričakovali več.

Napovednik predstavi tudi nekaj skakanja po planetu z neke vrste raketnim pogonom znotraj astronavtske obleke ter grajenja baz, ki zopet spominjajo na nekaj iz Fallouta 4. Zgradili bomo lahko tudi povsem svojo vesoljsko ladjo in z njo nato prosto skakali med planeti, katerih naj bi bilo 1000, vsakega od njih pa bo moč prosto raziskati. Cinik v meni pravi, da to pomeni, da bo večina planetov naključno generiranih in bomo na njih našli samo kakšne surovine, peščica njih pa bo vsebovala okolico, ki se bo tikala glavne zgodbe in bo bolj izpopolnjena. Med selitvami po vesolju se bomo lahko spustili tudi v naključne boje proti drugim in takrat bodo povsod zapeli laserji.

Skratka, Starfield ni videti napačno, a ne morem se znebiti občutka, da je igra še vsaj dobro leto od izida, če ne več. Celotna predstavitev se mi je zdela sestavljena iz skrbno izbranih kadrov, ki pa bi ob kakšnem globljem raziskovanju hitro razpadli. Nasprotniki denimo vsi nosijo generičen naslov Pirate, od vseh silnih planetov je bila predstavitev osredotočena na raziskovanje dolgočasne sive baze, sličice na sekundo pa so na momente zgrmele pod sprejemljivo mejo.

Starfield bi moral iziti novembra, a ga je Bethesda nato prestavila v 2023, brez bolj točnega datuma.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime