Igre Resident Evil 2, 3 in 7 dobile ray tracing podporo

Založnik Capcom je včerajšnji dan izkoristil za predstavitev svoje ponudbe, ki je bila osredotočena predvsem na njihovo serijo iger Resident Evil. To zadnje čase rinejo povsod in jo na vsak način poskušajo poustvariti v filmskem in televizijskem svetu, a zaenkrat jim tam ne kaže najbolje.

Na igričarskem področju pa je zgodba povsem drugačna in praktično vsak nov Resident Evil od sedmega dela dalje je bil kritiška uspešnica. Capcom se je zdaj odločil svoje tri starejše naslove olepšati in jih pripraviti za trenutno generacijo konzol. Olepšavo sta tako prejeli predelavi drugega in tretjega dela, nadgradnja pa je doletela tudi sedmico.

Posodobitve so s sabo prinesle podporo za 120 sličic na sekundo, ločljivost 4K in optimizacijo, kot je hitrejše nalaganje stopenj, 3D zvok, na konzoli PlayStation 5 pa so igre prejele podporo za karafeke igralnega ploščka DualSense. Največja nadgradnja je zagotovo ray tracing osvetljevanje, ki že tako čudovite igre popelje še za stopnjo dlje. Ta olepšava je na voljo tudi za PC, kar je morda odličen izgovor za ponovno preigravanje teh grozljivk.

Ray tracing je pri PC-ju tudi malce zvišal strojne zahteve. Izginila je podporo za starejša operacijska sistema Windows 7 in Windows 8.1., s tem pa tudi podpora za DirectX 11, ki ga je nadomestil DirectX 12, minimalna grafična kartica pa je zdaj GTX 960/ RX 460.

Posodobitev za vse tri naslove je že na voljo, nadgradnja pa je povsem brezplačna.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime