Sony naj bi kmalu predstavil “pro” različico igralnega ploščka DualSense

Pri naši recenziji konzole PlayStation 5 smo bili navdušeni nad njenimi mišicami, a večino naše hvale je pobral igralni plošček DualSense. Ta namreč ni prejel samo vizualne nadgradnje, ampak je Sony vanj zapakiral tudi napredne učinke tresenja, ki so bili na papirju videti samo kot marketinška muha, a med igranjem dejansko pridejo do izraza in dodajo k izkušnji. Poleg tega je Sony v sprožilnike vgradil možnost upora, kar je zopet popestrilo igranje – denimo med streljanjem s praznim saržerjem sprožilnik postane povsem trd, kar nam da vedeti, da je čas za ponovno polnjenje streliva.

Nekateri igralci pa so si želeli še več in večina jih je pozivala k dodatnim lopaticam, ki jih je Sony prodajal že ločeno pri igralnem ploščku DualShock 4. Igralci so pričakovali, da bodo ti dodatni gumbi že vgrajeni pri DualSensu, a žal to preprosto ni možno, saj takšne igralne ploščke lahko proizvaja samo podjetje SCUF, ki ima za njih ekskluziven patent.

Lahko pa podjetja omogočijo vgradnjo dodatnih gumbov in lopatic preko dodatka, ki ga nato uporabnik sam pričvrsti na igralni plošček in ravno na temu naj bi zdaj delal Sony. Novica prihaja iz ust Toma Hendersona, ki je znan po svojih virih znotraj industrije, za spletno stran Try Hard Guides pa je povedal, da Sony prihaja “pro” različico DualSensa, ki bo vsebovala dodatne lopatice in še vrsto drugih dodatkov. Med drugim bomo gobice lahko odstranili, sprožilnikom določili hod in na kontroler bo moč namestiti boljši oprijem, ki ga bomo lahko po volji tudi odstranili.

Tom je še dodal, da bo ta izboljšani kontroler vseboval vrsto programskih nadgradenj, Sony pa naj bi novo opremo razkril že proti koncu tega meseca.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime