Ukrajinski razvijalec igre STALKER 2 pokazal vpliv vojne na njihovo delo

Razvijalec GSC Game World trenutno dela na težko pričakovani igri Stalker 2 in je hkrati eden redkih studiev, ki lahko igro prestavi kadarkoli hoče in prav nihče jim ne bi zameril. Ukrajinski razvijalec je namreč večino delo opravljal znotraj Kijeva, ta pa je bil 24. februarja deležen raketiranja iz strani Rusije, to pa je za vedno spremenilo njihova življenja.

GSC Game World je nedavno na splet poslal nov video, ki pokaže potek razvoja in kako je bil ta konec februarja postavljen na glavo. Kadri so resnično neverjetni in res je še vedno težko verjeti, da so ukrajinski programerji enega dne posedali po pisarni in med sabo delili ideje, nato pa so morali tekati v zaklonišča, pisarne pa so ostale prazne in na mizah zdaj najdemo še kakšen monitor, ki mu družbo delajo razmetani stoli.

Vojna je najbolj vplivala na same delavce. Razvijalec je sicer večino osebja preselil v Prago, a kar nekaj jih trmasto vztraja doma. Anton Kukhtytski je pri igri zaslužen za risanje konceptnih risb, sredi dela pa je moral teči v zaklonišče, a žal njegova črna mačka ni imela sreče in je umrla že v prvem tednu vojne. Maksym Tkachenko je vodja skupnosti, zdaj pa je njegova pisarna postala kopalnica. Daria Tsepkova je zaslužna za pisanje zgodbe, trenutno pa se skriva v majhni sobici, kjer ji družbo dela enooki nemški ovčar, ki ga je rešila iz ulice. Pravi, da je malce težko pisati nasilne naloge, medtem ko okoli tebe pokajo eksplozije.

Nekateri člani studia so poprijeli za orožje in se šli borit za svojo domovino. Dmytro Iassenev pri igri Stalker 2 dela na umetni inteligenci, vmes pa skoči za težko strojnico, Maksym Hnatkov pa je zaslužen za oblikovanje štorije in s puško v roki pred kamero pove, da se bo po zmagi Ukrajine vrnil k delu.

GSC Game World je pokazal tudi nov napovednik, ki malce spomni na tistega iz prvega dela. Hkrati je razvijalec to priložnost izkoristil za uradno napoved prestavitve izida, ki se bo zdaj zgodila enkrat v 2023.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime