Razvijalec Obsidian predstavil zanimivo detektivsko igro Pentiment

Razvijalec Obsidian trenutno paca vsaj dva večja AAA projekta in to sta Awoved in The Outer Worlds 2, pod njihovih veteranskim vodstvom pa so v razvoju tudi manjši projekti. Na enem od teh že nekaj časa dela Josh Sawyer, ki je pomembno vlogo nosil pri razvoju iger Pillars of Eternity in Fallout: New Vegas, zdaj pa je predstavil svoj novi naslov Pentiment.

Že glede na vizualno podobo nam je takoj jasno, da je tole manjši projekt, Josh pa se je delo na njem odločil po tem, ko je preigral odlični Disco Elysium. Pentiment si bo tako s tem naslovom delil kar nekaj idej, glavna od teh pa bo podajanje zanimive detektivske zgodbe, ki pa se bo v Pentimentu odvijala sredi 16. stoletja.

Prevzeli bomo vlogo Andreasa Malerja, umetnika, ki je tik pred tem da postane prepoznavno ime in svoje zadnje študije opravlja znotraj opatije. A glej ga zlomka, zgodi s umor in razreši jo lahko samo Andreas, kar pomeni, da ga čaka veliko pogovarjanja in iskanja sledi, dokler na koncu ne dobimo glavnega krivca. Posebnost Pentimenta je dejstvo, da nam igra nikoli ne bo povedala, kdo je v resnici bil morilec, kar pomeni, da bo zadeva spočela celo vrsto forumskih razprav.

Če ste si morda od vedno zaželi podoživeti knjigo Ime rože v igralni obliki, potem zna to biti za vas prava poslastica. Pentiment celo izide še letos – na PC-ju in konzolah Xbox ga pričakujemo enkrat v novembru.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime