Predelava igre The Elder Scrolls II: Daggerfall zdaj na voljo za igranje

Elder Scrolls 6 je po zadnjih podatkih še leta stran in če imate trenutno že vrh glave vedno novega igranja Skyrima, a si še vedno želite nekaj Elder Scrolls vsebine, je morda zdaj napočil čas, da se vrnete v zgodovino.

Natančneje v leto 1996, ko je na svet privekal drugi del serije Daggerfall, ta pa je služil kot podlaga za razvoj Morrowinda, ki je nato serijo Elder Scrolls izstrelil med najbolj prepoznavna imena igričarske industrije. Daggerfall je danes bolj kot ne samo arhivski primerek igre, ki ga zaganjajo samo največji nostalgiki, saj nosi cel kup tehničnih omejitev, grafično pa je zadeva videti resnično zastarano.

Vendar pa k sreči obstajajo modderji, ki so pripravljeni žrtvovati ves svoj prosti čas za delanje na obsežnih projektih, za katerega ne bodo dobili niti evra, a to jih preveč ne moti. Takšni istomiselni junaki so se več kot 10 let nazaj združili pod projektom Daggerfall Unity, ki je celotno igro prenesel v bolj moderen pogon Unityja, zdaj pa je ta nehuman podvig končno prispel do ciljne črte.

Predelava prenovi vse teksture znotraj igre in te naredi bolj podrobne, tako da okoli ne stojijo samo zamegljene osebe, ampak veliko lepši modeli, ki pa še vedno niso povsem v 3D. Daggerfall Unity vsebuje še prenovljeno osvetlitev in veliko boljše kontrole, vsemu temu pa lahko dodamo še nekaj sprememb igralne formule, ki bodo prišle prav vsem novejšim, bolj “razvajenim” igralcem.

Za igranje modifikacije je najlažje skočiti na GOG, kjer si lahko brezplačno prenesete igro Daggerfall Unity – GOG Cut in za igranje vam ni treba narediti ničesar drugega, kot pa pognati bližnjico na namizju. Zadevo je možno igrati tudi na Steamu, a tam bo treba narediti malce več korakov – postopek namestitve si lahko ogledate na uradni strani.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime