Final Fantasy 7 Remake bo v bistvu trilogija, naslednji del prihaja konec naslednjega leta

Založnik Square Enix je pred kratkim obeležil 25. obletnico franšize Final Fantasy z nekaj kratkimi, a slastnimi napovedmi glede prihajajočih projektov tega japonskega RPG-ja, ki je danes še bolj popularen kot v svojih ranih začetkih.

Največ pozornosti je bilo namenjene predelavi igre Final Fantasy 7 Remake, ki je izšla aprila 2020, a v nedokončani obliki. Dobili smo namreč samo del igre in en DLC, Square Enix pa je zdaj pojasnil, da bo celotna predelava razdeljena v tri poglavja. Drugi del se bo imenoval Rebirth in bo seveda nadaljeval zgodbo predhodnika, a režiser Tetsuya Nomura pravi, da bodo za drugi del poprijeli tudi vsi tisti, ki niso nikoli zagnali originala, kar je za trilogijo ene zgodbe definitivno nekam bizarna izjava in zanimivo bo videti, če bomo lahko v Rebirth lahko prenesli napredek iz prve igre. Rebirth je še dokaj daleč stran, saj ga lahko pričakujemo šele pozimi 2023, zanimivo pa je, da bo izšel samo za konzolo PlayStation 5, medtem ko je bilo predhodnika igrati tudi na PlayStation 4.

Final Fantasy 7 Remake je po novem skočil tudi na Steam, saj je bil do sedaj zavezan trgovini Epic Games. Žal pa vse niso dobre novice, saj ta več kot 2 leti stara igra zase zahteva kar 80 €, a si jo lahko do 23. junija privoščite po znižani ceni 56,79 €.

Square Enix je hkrati napovedal predelavo igre Crisis Core: Final Fantasy 7 Reunion, ki je leta 2007 izšla samo za prenosno konzolo PSP. V glavni vlogi tokrat nastopa Zack, zgodba pa se dogaja pred tisto iz Final Fantasyja 7 in če vam morda konec slednje igre ni bil povsem jasen, zna tančico zmede odpraviti ravno Crisis Core. K sreči bo ta predelava izšla malce prej, saj je napovedana že za to zimo, kar je pa še posebej smešno je dejstvo, da bo na PC-ju izšla samo na Steamu, medtem ko Epic Games sploh ni omenjen.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime