Igra Dragon’s Dogma 2 končno tudi uradno napovedana

Capcom je v zadnjih tednih začel nekam glasno govoriti o svoji igri Dragon’s Dogma, ki nikoli ni bila neka blazna prodajna uspešnica, a je na račun svojih zanimivih igralnih mehanik in dobrega boja dobila kultni status in danes ji veliko igralcev nadeva naslov “nebrušen diamant”. Skoraj vsi se strinjajo, da je Dragon’s Dogma imela res zanič zgodbo, ki je skozi napredovanje skozi igro postajala samo še bolj zmedena, a se je odkupila z dobrim koncem, največjo prednost pa je kazala preko svoje boja. Na voljo je več igralnih razredov in vsak od teh nudi svoje sposobnosti, nasproti pa nam včasih stopijo titanski nasprotniki, na katere lahko splezamo in jim tako zabijemo bridko sekiro naravnost v lobanjo.

Založnik Capcom se je sicer zavedal, da je Dragon’s Dogma popularna, a uradnega nadaljevanja kar ni bilo na spregled, smo pa med tem časom dobili več sezon animirane serije na Netflixu, v 2015 pa se je rodil MMO Dragon’s Dogma Online, ki pa je bil prisoten samo na azijskem trgu, pa še tam so mu v 2019 ugasnili strežnike.

Vsi zvesti oboževalci pa boste zdaj končno dobili svojo glavno nagrado. Capcom je namreč praznovanje 10. obletnice obeležil tudi z uradno napovedjo nadaljevanja Dragon’s Dogma 2, na katerem bo zopet glavno vlogo igral Hideaki Itsuno, režiser prvega dela, ki se je podpisal tudi pod serijo iger Devil May Cry. Hideaki je napoved drugega dela pripravil za sam konec praznovanja obletnice in si frajersko odpel jopič in razkril majico z logotipom igre Dragon’s Dogma 2, najavo pa pospremil z besedami: “Žal nam je, da smo vas pustili čakati.”

Kakšnega igralnega napovednika ali pa datuma izida nismo dobili, a oboževalcem je že dovolj novica, da je zadeva zares v razvoju. Capcom je kasneje potrdil, da bo Dragon’s Dogma 2 zgrajen v pogonu RE Engine, ki je zaslužen za nove igre serije Resident Evil in ga najdemo tudi v Monster Hunter Rise.

Če morda originala niste nikoli zagnali, potem je morda trenutna suša z igrami idealna priložnost, da pokukate vanj. Igra je trenutno na Steamu znižana na vsega 4,79 €, akcija pa se izteče 23. junija.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime