Sony naj bi naslednji teden najavil tri nove igričarske slušalke in dva monitorja

Sony naj bi se pospešeno pripravljal na razkritje cele linije novih fizičnih izdelkov, ki bodo zadišali predvsem PC igralcem. Poročali smo že o temu, da naj bi Sony delal na “pro” različici svojega igralnega ploščka DualSense, novinar Tome Henderson pa zdaj pravi, da to ni edina stvar, ki se je v zadnjih mesecih ustvarjala znotraj japonskih laboratorijev.

Sonyju je namreč hudo zadišal PC trg in to ne samo na področju digitalnih iger, ampak nameravajo plodno konkurirati tudi na področju periferije. Sony sicer že zdaj izdeluje premijske slušalke, tako da je bilo samo še vprašanje časa, da svojo roko preizkusijo tudi na PC “gaming” področju in za te namene bodo predstavili povsem novo znamko INZONE.

Spletna stran 91mobiles se je že dokopala do prvih slik in informacij teh novih slušalk, ki jih bo moč kupiti v treh različicah: H3, H7 in H9. Vse tri slušalke bodo vsebovale 360 stopinjski zvok, polnjenje preko USB-C vhoda, H3 pa bodo edine, ki jih boste uporabljali žično. Slušalke H7 in H9 bodo brezžične, H9 pa bodo najdražje in bodo svojo ceno upravičile tudi z možnostjo aktivnega preklica zvoka.

Sony pa se ne bo ustavil samo tukaj, ampak namerava skočiti tudi v monitorske vode. Dva nova monitorja bosta prav tako izšla izpod znamke INZONE in bosta namenjena tako PC kot tudi PlayStation 5 igralcem. Prvi monitor bo ponujal ločljivost 4K in osveževanje slike pri 144 Hz, znotraj bo bomo našli tudi podporo za DisplayHDR600. Drugi monitor bo ponujal manjšo ločljivost 1080p, a bo to nadgradil z osveževanjem slike pri 240 Hz, tudi ta pa bo ponujal DisplayHDR400.

Oba nova monitorja bosta omogočala vklop spremljanja raznih statistik kot so denimo sličice na sekundo in spremljanje preživetih ur znotraj iger. Zamik naj bi znašal samo 1ms, konzolni igralci pa boste pozdravili podporo tehnologije VRR. Vse to se sliši super, a po drugi strani je še vedno nekoliko smešno, da konzole PlayStation 5 še vedno ne podpirajo ločljivosti 1440p, ki je postala že nekakšen standard PC trga. Kdo ve, morda bo prihod novih monitorjev s sabo prinesel tudi podporo za novo ločljivost.

Nič od tega ni bilo še uradno potrjenega, a glede na vir in prve slike je očitno nova znamka INZONE resnična. Sony naj bi uradno predstavitev zagnal naslednji teden in takrat odgovoril tudi na najbolj žgoči vprašanji: cena in datum izida.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime