Heker od zbiratelja izmaknil za 2 milijona dolarjev CS:GO priboljškov

Digitalno zbirateljstvo ima svoje prednosti in slabosti, razni vdori v kripto in NFT trezorje pa jasno kažejo, da je pri digitalnem lastništvu največji problem varnost. To je nedavno spoznal tudi en zvesti zbiratelj digitalnih priboljškov iz igre Counter-Strike: Global Offensive, saj mu je nek heker izmaknil celotno bogastvo, vredno nekaj več kot 2 milijona dolarjev.

Novico o spletni kraji je na spletu objavil še en zbiratelj takšne robe – ohnePixel. Ta je na Twitterju zapisal, da je tole zagotovo bil najbolj dragocen ukraden inventorij vseh časov, napadalec pa je med drugim izmaknil sedem AWP Dragon Lore skinov, vsak od teh pa na straneh s predprodajo pa lahko doseže vrtoglavo ceno 56.000 $. A to je še poceni, saj med ukradeno robo najdemo tudi “no-star” karambit in “#1 blue gem” verzijo karambit noža, ki je vreden nekje 1,4 milijona dolarjev.

Napadalec naj bi zbiratelju prejšnji teden vdrl v račun in mu spremenil ime ter povezan e-mail, vse to pa je storil povsem prikrito, tako da zbiratelj niti ni vedel, da se je zgodilo kaj nenavadnega. Preden je zagnal alarm je heker že prodal polovico inventorija, drugo polovico pa je preposlal na svoj sekundarni Steam račun in zadeva zdaj tam stojijo in čakajo prodajo. Heker kakšnega posebnega truda v prodajo ni vložil in jih je razposlal po ceni, ki jih določa tržna vrednost na Steamu.

ohnePixel poziva vse, ki imajo kakršnekoli vire pri Valvu, da ga kontaktirajo, saj zdaj lahko pomaga edino še lastnik Steama. Valve je že sprožil postopek pregleda in očitno so nekateri kupci ukradenih predmetov bili odstranjeni iz platforme.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime