Red Bull suspendiral voznika Formule 2, potem ko mu je med igro Warzona ušla rasistična opazka

Biti popularen streamer ni lahka naloga, saj tvojega dela ni nikoli konec, poleg tega pa si ves čas pred kamerami in moraš paziti na vsako svojo besedo. To nekaterim bolj ali manj skozi leta treninga uspe, težava pa se pojavi pri tistih, ki so slavni zaradi kakšne druge dejavnosti in svojega jezika pred kamero nimajo iztreniranega.

Nekaj takšnega se je pripetilo pri nedavnem prenosu v živo, ki sta ga organizirala Liam Lawson in Juri Vips, oba pa si kruh služita z dirkanjem v Formuli 2, pod pokroviteljstvom ekipe Red Bulla. Lawson in Vips sta skočila na Twitch in skušala odigrati nekaj rund igre Call of Duty Warzone, a stvari so hitro začele uhajati izpod nadzora.

Težave so se začele še pred prvim zagonom igre. Lawson je pred kamero poskušal podati Juriju rožnato kapo, a jo je ta zavrnil, češ da je preveč gejevska zanj. Lawson je svojega ekipnega kolega hitro opozoril, da takšnih stvari ne sme izreči pred kamero in celotno zadevo hitro pomesti pod preprogo.

Tista glavna bomba pa je nato padla sredi napetega obračuna. Kamera je bila sicer usmerjena v Lawsona, a Vips se je z njim pogovarjal preko mikrofona in sredi igranja je ta naenkrat izrekel rasistično opazko, ki je pri Twitch gledalcih hitro sprožila burno reakcijo. A po toči zvoniti je bilo prepozno in vsem je bilo jasno, da bo Vips zaradi svoje besede plačal ceno.

Estonski dirkač se je kasneje zaradi svoje besede opravičil na Instagramu in izrazil svoje obžalovanje, vendar ga to ni rešilo. Red Bull ga je namreč takoj suspendiral iz svoje ekipe in proti njemu sprožilo preiskavo, zraven pa je še obsodil njegova dejanja.

Ali bo Vips za vedno odstranjen iz ekipe še ni znano, a brez dvoma je to zanj huda kazen. Formula 2 je še zadnji korak pred nastopom v elitni družbi Formula 1 dirkačev in Vips se zna zaradi ene besede odpovedati svojim sanjam, za katere je garal dolga leta. A to je pač cena nepazljivega jezika, ki včasih terja visoko ceno.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime