V Zagreb prihaja CoD 1 turnir, z nagradnim skladom v vrednosti 2.500 €

Franšiza Call of Duty bo naslednje leto praznovala že svojo 20. obletnico in založnik Activision je med tem časom iz CoD imena spočel eno najbolj dobičkonosnih franšiz, ki je vsako leto dobila en nov del in bo pri tem izjemo naredila, ironično, ravno na svojo veliko obletnico.

Čeprav je med tem obdobjem izšlo ogromno delov, se nekateri še vedno z ljubeznijo spominjajo tistega čisto prvega dela iz leta 2003, ki je bila takrat predstavljen kot nekakšna konkurenca seriji Medal of Honor, ta pa je že dolgo tega šla pod rušo. Kar je CoD-u takrat pomagalo pri nadvladi nad konkurenco ni bila samo enoigralska kampanja, ampak tudi hudo zanimiv večigralski del, ki je nato spočel še bolj popularno nadaljevanje Call of Duty 2 in legendarne mape tipa Carentan še vedno živijo v našem spominu.

Dovolj je bilo zgodovine, poglejmo si kaj se s prvim delom dogaja v letu 2022. Ta ima namreč kljub svoji starosti še vedno zvesto bazo igralcev in ravno ti so vabljeni na prihajajoči Call of Duty Overlord Lanparty turnir v Zagrebu, ki se bo zgodil pod pokroviteljstvom slovenskega proizvajalca stolov in igričarske periferije UVI in v sodelovanju z organizacijo Clanbase.

Tekmovanje bo potekalo v Zagrebu in sicer v njihovem namenskem igričarskem centru Hall of Game Arena, ki se mu na kratko reče HOG, to ime pa je spočelo tudi namensko oblikovan, prašičje obarvan logotip.

Tekmovanje bo držalo 16 ekip, ki štejejo po 5 igralcev, ob maksimalni prijavi ekip pa bo nagradni sklad znašal 2.500 €, temu pa lahko dodate še stotine evrov v obliki bonov, ki se bodo razdelili za nakup UVI izdelkov. Vse tekme bodo prenašane preko Twitcha, finale pa se bo odvil na čisto pravem odru, dogajanje pa bo pospremil priznani komentator Skelly oziroma TheUnluckyMan.

Prijavnina za vsako ekipo znaša 250 €, kar v eni ekipi nanese nekje 50 € na igralca, a takšna je pač cena takšnih večjih turnirjev. Trenutno je za turnir zainteresiranih nekje 14 ekip, tako da se s prijavo splača pohiteti in jo lahko opravite na uradnem Discord kanalu.

Registracije so že odprte, več informacij glede tekmovanja pa najdete na uradni strani. Turnir bo potekal med 12. in 13. novembrom 2022.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime