YouTuber zgradil svojo verzijo konzole PlayStation 5 Slim

Novembra letos bosta pretekla dve leti, odkar se je na trgu pojavila nova Sonyjeva konzola PlayStation 5 in verjeli ali ne, zadeve še zdaj ni moč prosto kupiti v vsaki trgovini z elektronsko robo. Situacija je sicer danes vsekakor boljša kot v preteklosti, ko so ljudje dobesedno sodelovali v žrebanjih za možnost nakupa nove konzole, a še vedno ni splezala nazaj na normalno raven.

Morda ravno zato Sony še ni predstavil nove, tanjše različice konzole, kot je to naredil za vsak PlayStation v preteklosti. Tem novim izvedenkam so nataknili podnaslov Slim, načeloma pa so bile to različice konzole, ki so bile tanjše, a drugih bistvenih strojnih sprememb niso prejele.

PlayStation 5 Slim je zagotovo v načrtih, saj je trenutna konzola pravi gorotas, a Sony ni najavil ničesar uradnega. YouTuberju Matthewu Perksu je bilo čakanja dovolj in iznajdljivi inženir je poskrbel za svojo inačico tanjše konzole, ki v debelino meri vsega 2 cm.

Matthew je imel pred sabo vsekakor zanimiv izziv, ki si ga lahko bolj podrobno ogledate v zgornjem posnetku. Največ problemov mu je seveda povzročalo hlajenje in PlayStation 5 je tako obilen ravno zaradi vseh gromozanskih hladilnikov, ki zavzemajo ogromno prostora. Matthew se je tako odločil v konzolo vpeljati vodno hlajenje in za to je moral zgraditi povsem novo notranjo arhitekturo. Zadeve so šle v nepredvidljive rešitve, ki so med drugim za spajkanje uporabile električno pečico.

Potem so bile tu še druge težave, kot je denimo ogromen napajalnik, ki ga je Matthew preselil izven konzole. Ko mu je končno vse skupaj uspelo spraviti v ohišje, se konzola najprej ni želela prižgati, saj so se pojavile težave pri gumbu za vžig. Ko je zadeva končno začela delati pa se je zgodila usodna napaka, saj je Matthew hlajenje postavil na nestabilne noge, zadeva se je vmes zrušila in konzola se je tako pregrela, da je bilo z njo konec. Matthew je moral zato razstaviti še eno konzolo, ki mu jo je na srečo dobavil njegov sponzor dbrand.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime