Fall Guys postal brezplačen in v dveh dneh nabral 20 milijonov igralcev

Fall Guys je bil že dve leti nazaj ob svojem izidu pravi fenomen, ki ga je malce kasneje prekašal samo Among Us. Igralne številke so, tako kot je praktično pravilo pri vseh novih večigralskih zabavah, skozi čas nekoliko upadle, a Fall Guys se še nikamor ne poslavlja. Ravno nasprotno, razvijalca Mediatonic je lani kupil založnik Epic Games, njihovo igro pa je pred kratkim spremenil v povsem brezplačno in naval na strežnike se je lahko začel.

In ta je bil resnično konkreten. Da je masa ljudi navalila na igro priča že dejstvo, da so strežniki kmalu po prehodu na F2P finančni model hitro začeli škripati in uradni Twitter račun je hitro objavil nekaj opravičil glede zamikov med igranjem, kasneje pa se je situacija spravila v normalno stanje. A nekaj časa je Mediatonic pošteno potil in to je naznanil dva dni nazaj, saj je ponosno objavil igralne številke. V samo 48 urah od prehoda na brezplačni finančni model je Fall Guys zabeležil kar 20 milijonov novih igralcev, kar je seveda fenomenalen uspeh.

Igra je bila sicer odstranjena iz Steama in jo lahko dobimo samo še na Epic Games platformi, tako da bi bile lahko številke še višje, a založnik Epic Games želi zadevo zavezati na svoj ekosistem, kjer že najdemo dva gorotasa F2P večigralskih izkušenj: Fortnite in Rocket League, vsaka od teh iger pa cilja na svojo igralno bazo. Fall Guys je namenjen igralcem, ki si želijo bolj preproste, lahko priučljive večigralske zabave, za katero lahko poprime tudi čisti začetnik, ki ni nikoli v rokah držal igralnega ploščka. Stopnje so enostavne, a hkrati hudo zabavne, k popularnosti pa je zagotovo pripomoglo navzkrižno igranje, tako da se lahko s prijateljem ali družinskim članom povežete preko PC-ja, Xboxa, PlayStationa ali pa Nintendo Switcha.

Fall Guys: Ultimate Knockout je svoje življenje začel znova, s povem novo 1. sezono, igra pa vas čaka na naslednji povezavi.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime