Dark Souls Remastered v VR pogledu je presneto atmosferičen

Večji založniki so svoje VR naslove skorajda ekskluzivno prenesli na samostojne naprave Meta Quest 2, kar je vse tiste, ki se radi zabavajo v VR igranju na PC-ju, pustilo z dolgimi nosovi. Še dobro potem, da so tukaj modderji, ki so v preteklosti spočeli več predelav iger v VR okolico, pa čeprav tega originalna igra sploh ni ponujala.

Eden bolj pridnih modderjev na tem področju sliši na ime Luke Ross, ta pa je na takšen način predelal igre kot so Cyberpunk 2077, Red Dead Redemption 2 in Elden Ring. Vendar pa je pri vseh teh igrah naletel na težave z optimizacijo, saj ti naslovi zahtevajo res močne strojne specifikacije in včasih tudi te niso kos nalogi.

To pa ne velja za malce starejše igre in Luke je nedavno za Dark Souls Remastered spočel novo posodobitev, ta pa ni samo popravila hroščev, ampak je uvedla tudi prvoosebni in tretjeosebni pogled. Spletna stran Eurogamer se je podala skozi igranje najnovejše verzije modifikacije, ki uradni nosi ime R.E.A.L., in zadeva je res videti vzdušno, bo pa treba sprejeti nekaj kompromisov.

Veteranski igralci boste vsekakor veseli ponovnega obiska Lordrana, ki v VR verziji postane še bolj atmosferičen. Zanimivo je, kako v VR igranju postanemo veliko bolj pozorni na razne podrobnosti, kot so denimo izstopajoče žile na nemrtvem nasprotniku ali pa napis ponudbe pri trgovcu. Žal Luke ne omogoča igranja s pravimi VR kontrolerji, tako da lahko pozabite na verno zamahovanje meča in boste za zabavo morali uporabiti igralni plošček. Prav tako je uporabniški vmesnik malce zmeden in plava po zraku in to je spet eden od kompromisov, ki ga preprosto morate pogoltniti.

Odlična pa je uvedba tretjeosebnega pogleda in čeprav pri igranju v tem pogledu izgubimo na imerziji, zadeva vsaj postane igralna, tako da vam ob prevalih ne postane slabo.

Modifikacija R.E.A.L. žal ni brezplačna, saj Luke zanjo zahteva podporo na svojem Patreonu.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime