Valve bo podvojil proizvodnjo prenosnih PC-jev Steam Deck

Razvijalec Valve je z najavo prenosnega PC-ja Steam Deck navdušil in takoj ko so bile možna prva prednaročila, so bile zaloge skoraj instantno razprodane. Naval je bil nepopisen in v virtualnih vrstah se še vedno preriva ogromno ljudi, a morda se bo v naslednjih mesecih gneča le nekoliko sprostila.

Valve je namreč napovedal, da mu je uspelo optimizirati proizvodnjo in tedensko bodo lahko zdaj odposlali še enkrat več naprav kot pa prej. Odposlali so še zadnja e-mail sporočila vsem tistim, ki so imeli rezervacije postavljene v drugo četrtino leta 2022, 30. junija pa bodo začeli odpošiljati e-maile za vse tiste, ki se nahajajo v tretji četrtini. Med njimi smo tudi mi, ki smo svojega Steam Decka naročili aprila, a še vedno čakamo na svojo pošiljko.

Če Steam Deck naročite zdaj, ga boste v roke prejeli enkrat oktobra ali pa celo nekoliko kasneje. To časovno okno se zdaj zna skrajšati, kar ni dobra novica samo za povsem nove kupce, ampak tudi za vse tiste, ki že dolgo stojite v vrsti. Ko enkrat prejmete e-mail za plačilo, se je nanj pametno hitro odzvati, saj imate za to na voljo samo 72 ur, nato pa je vaše mesto prepuščeno naslednjemu. Ko bo rezervacija uspešno za vami, lahko svoje mesto v vrsti preverite na uradni strani – seveda se bo v njo treba najprej prijaviti z vašim Steam računom.

Steam Deck je imel na začetku nekaj težav, a večina teh je bila odpravljenih, Valve pa je skozi čas opravil goro optimizacij za obstoječe igre, tako da je knjižnica naslovov za Steam Deck danes veliko večja. Osnovna verzija naprave s 64 GB diskom stane 419 €, medtem ko boste za 512 GB NVMe SSD-ja odšteli 679 €.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime