Ena najslabših predelav bo dobila novo priložnost za popravni izpit

XIII je ime, ki se ga danes spomni bolj malo igričarjev. Original je namreč izšel debelih 19 let nazaj in ni bil neka prodajna uspešnica, saj je bila zgodba malce zmedena, prvoosebna strelska akcija pa zgolj povprečna. Vendar pa je igra imela nek svoj šarm, ki jo je dopolnjeval unikaten, stripovski grafični slog, tako da se je okoli XIII kmalu nabralo nekaj kultnih privržencev, ki so nato dve desetletji čakali na kakšno nadaljevanje.

Leta 2020 se jih je usmilil francoski založnik Microids, a potrpežljivi oboževalci niso bili nagrajeni z novo igro, ampak samo s predelavo. Ki pa je bila žal skoraj popolna katastrofa in si je pri nas, in tudi pri kupu drugih igričarskih strani, prislužila nelaskavi naslov ene od najslabših iger leta 2020.

Pri predelavi je šlo praktično vse narobe, saj je grafična podoba dejansko postala slabša, razvijalec PlayMagic pa je celo spreminjal nekatere igralne mehanike, čeprav to sploh ni bilo potrebno. Zadeva je bila takšna katastrofa, da je moral razvijalec izdati opravičilo, v njem pa je priznal, da igra ni dosegla njihovih standardov kakovosti, za glavnega krivca pa so obtožili Covid-19.

XIII je bil tako spet pozabljen, a založnik Microids nad njim še ni obupal. V novi izjavi so zapisali, da je novi razvijalec Tower Five zadnje leto delal na ogromni posodobitvi, ki bo popolnoma prenovila igra in na koncu bodo igralci prejeli izkušnjo, ki so je tudi vredni. Predelana bo grafika, zvok, uporabniški vmesnik in celo umetna inteligenca, lastniki konzol PlayStation 5 pa bodo lahko uživali v igranju s 60 sličicami na sekundo.

Posodobitev bo seveda brezplačna, pričakujemo pa jo lahko 13. septembra.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime