Polium One je prva NFT konzola, ki naj bi izšla v 2024

NFT-ji so redni predmet norčevanj znotraj igričarske industrije, vendar pa to ljudi ne ustavi, da ne bi znova in znova poskušali prodreti na ta mikaven trg. Prvi NFT naslovi že obstajajo, podjetje Polium pa je zdaj najavilo čisto prvo konzolo, ki bo delovala na principu Web3 decentraliziranega interneta, ki ga predstavljajo različne blockchain tehnologije kot so Solana, Polygon in Wax.

Prva NFT konzola bo nosila ime Polium One, njen namen pa je poenostaviti igranje in lastništvo NFT iger na različnih blockchainih in vse skupaj združiti pod eno streho v obliki konzole. Podjetje Polium tudi pravi, da bodo s tem rešili nakup PC-jev, ki so za sestavo preveč dragi in za končnega uporabnika čisto preveč zakomplicirani.

nft

Polium za konzolo še ni navrgel nobenih uradnih specifikacij, a za proizvodnjo naj bi stopili v partnerstvo z Nvidio, ta pa naj bi za njih ustvarila namenski procesorski in grafični čip. No, naj bi, saj Nvidia česa takšnega še ni potrdila, tako da Poliumove trditve zaenkrat obstajajo samo na whitepaperju. Kljub temu že zdaj obljubljajo ločljivosti 4k in celo 8k, podporo za 120 sličic na sekundo ter ray tracing osvetljevanje. Igralni plošček je videti standarden, a naj bi vseboval čitalec prstnih odtisov, tako da bo vaša zbirko NFT-jev vedno varna.

Konzolo Polium One lahko prednaročite tako, da si namintate prepustnico Polium Pass, ta pa vam bo prinesla samo konzolo, brezplačno NFT sliko za profil in dostop do dogodkov ob izidu konzole, ki se bodo odvili v Združenem kraljestvu, ZDA in Japonski, enkrat v letu 2024. Polium upa, da bo imel do novembra v rokah funkcionalen prototip, ki ga bodo nato pokazali preko prenosa v živo na YouTubu.

Novica o NFT konzoli prihaja v času, ko je NFT trg vse prej kot vzpodbuden. Zaradi padca vrednosti kriptovalut so v težave zabredli tudi NFT-ji. Spletna stran CryptoSlam poroča, da je bila vrednost trga NFT-jev lani avgusta vredna preko 4 milijarde dolarjev, junija pa je ta vrednost prvič v 12 mesecih padla pod milijardo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime