Rockstar naj bi preklical predelavi iger GTA 4 in Red Dead Redemption

Kdaj bo izšla naslednja igra razvijalca Rockstar? O tem lahko trenutno samo ugibamo, a vsaj vemo, da je razvijalec trenutno na polno zaposlen z razvojem igre GTA 6, vmes pa tudi delajo na redni vsebini večigralske zabave GTA Online.

Rockstar je sicer konec lanskega leta izdal predelavo iger GTA 3, Vice City in San Andreas v novem paketu Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition, od te pa so pričakovali lepo prodajo, ki so jo navsezadnje tudi dobili. A predelava je bila narejena na hitro in je ob izidu vsebovala ogromne težave, zaradi česar so ji kritiki masovno podelili slabe ocene, Rockstar pa si je ob tem nakopal tudi veliko jeze igralcev.

Ravno ta slab vtis naj bi bil glavni faktor, zaradi katerega naj bi Rockstar preklical razvoj predelav iger GTA 4 in Red Dead Redemption. Vsaj tako pravi Twitter uporabnik Tez2, ki je dobro poznan v GTA skupnosti, saj je v preteklosti že prav napovedal nekatere nerazkrite informacije. Tez2 pravi, da je Rockstar o predelavah teh dveh naslovov razmišljal že leta nazaj in ravno ko so mislili projekta odobriti, so naleteli na slab sprejem predelav Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition, zaradi česar je bil nato razvoj preklican.

Če informacije držijo, potem je to velika škoda, saj po vseh teh letih Red Dead Redemption še vedno ni dostopen na PC-ju. Igra je sicer dostopna na prenovljenem servisu PlayStation Plus, a samo preko pretočnega igranja in zadeva je v ločljivosti 720p na večjih televizorjih videti naravnost obupno. Najboljši način za igranje prve igre je preko Xbox konzol, saj je Microsoft poskrbel za višanje ločljivosti na 4K in 60 sličic na sekundo, česar ne moremo dobiti nikjer drugje.

Tez2 je naknadno pojasnil, da naj bi Rockstar pripravljal nadgradnjo igre Red Dead Redemption 2 za konzoli PlayStation 5 in Xbox Series X, a datum te ostaja neznanka.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime