Igra Lollipop Chainsaw bo dobila uradno predelavo

O Lollipop Chainsaw na naši strani še nismo pisali, a za to obstaja tehten razlog. Original je namreč izšel daljnega leta 2012, takrat pa sploh še nismo obstajali, igra pa tudi ni bila neka bajna prodajna uspešnica, pri kritikih pa si je prav tako prislužila bolj mizerne ocene.

Vendar pa se je, tako kot se pri takšnih zadevah navadno zgodi, okoli te malo znane igre oblikovala peščica oboževalcev, ki so ime Lollipop Chainsaw ohranjali pri življenju. Igra je namreč vsebovala dokaj unikatno idejo: prevzeli smo vlogo navijačice Juliet Starling, ki se zelo dobro razume z motornimi žagami, te pa nato plodno uporabi za spektakularne kaskaderske poteze, ki vključujejo veliko boja proti zombijem.

Lollipop Chainsaw je pod streho združila kar nekaj velikih imen. Pri igri je namreč sodeloval dobro znani igričarski režiser Suda51, producent Yoshimi Yasuda in še en režiser James Gunn. Slednjega se morda spomnite po filmih Varuhi galaksije, Lollipop Chainsaw pa je ustvaril še pred svojo Marvelovsko slavo.

Na predelavi bo delal novi studio Dragami Games, ki se bo osredotočil predvsem na izboljšanje grafične podobe in na optimizacijo za trenutne konzole. Zaradi težav z licencami ne bo prisotna vsa originalna glasba, a jo bodo nadomestili z novo, seveda pa ostaja vprašanje, če bo ta tako udarna kot tista iz originala.

Zanimivo je, da bo na predelavi delal samo Yasuda, medtem ko Suda51 in James Gunn pri projektu ne bosta sodelovala. Gunn je na Twitterju pojasnil, da za obstoj projekta sploh ni vedel, saj ga ni nihče povabil v sodelovanje in enako se je zgodilo v primeru režiserja Suda51.

Lollipop Chainsaw izide enkrat v 2023, zaenkrat pa nimamo še nobenega napovednika.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime