Meta Quest 2 z naslednjim mesecem ne bo več zahteval računa na Facebooku

Podjetje Meta je leta 2020 uvedlo kontroverzno odločitev, da bodo vsi uporabniki njihovih VR očal tipa Quest in Rift primorani za uporabo teh povezati ali pa ustvariti račune na Facebooku. To se je zgodilo ravno v času, ko je Facebook bil večkrat zasačen pri prodajanju podatkov uporabnikov drugim strankam in zaupanje v to družbeno omrežje je bilo na zelo nizki ravni.

Jeza uporabnikov je bila že takrat konkretna, saj nekateri preprosto niso želeli ustvarjati svojih Facebook profilov, vsake toliko pa se je zgodilo, da je Meta pobrisal novo ustvarjene račune, saj so njihovi algoritmi te označili za lažne, tako da uporabnik svojih novih očal sploh ni mogel uporabljati. Vrhunec drame se je nato zgodil jeseni lani, ko se je zgodil ogromen izpad Facebookovih strežnikov, zaradi česar očala niso delovala sploh

Meta se je tako končno odločil, da bo uporabnikom omogočil uporabo VR očal tudi brez Facebooka, a od te obljube dolgo ni bilo nič. Zadeve so se zdaj končno začele spet premikati in Meta je včeraj napovedal, da bodo uporabniki v avgustu končno lahko začeli uporabljati naprave tipa Quest 2, brez da bi se prijavili v Facebook račun.

Vse pa ni tako rožnato, saj bo še vedno treba ustvariti Meta račun. Ta je namenjen tistim, ki ne želijo funkcij družabnega omrežja in neposredne povezave s Facebookom ne bo, bo pa računa moč kasneje povezati med sabo, če se za to odloči uporabnik. Po ustvaritvi računa bo treba nekaj napora vložiti še v izdelavo profila Meta Horizon, kjer boste izbrali tipa avatarja in uporabniško ime, vse to pa bo nato vidno drugim uporabnikom.

Meta tako očitno več ne vidi Facebooka kot vizijo prihodnosti, a še vedno vse napore vlaga v svoj metaverse, ravno za te vode pa je namenjen Meta račun.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime