Založnik EA si je zaradi enega Tweeta nakopal cel kup težav

Založnik EA se je dober teden nazaj odločil malce popestriti svoja družabna omrežja in na Twitterju se je kar naenkrat pojavila izjava: “They’re a 10 but they only like playing single-player games”. Ta kratki stavek je namigoval na to, da je nekdo lahko skoraj popoln, če le ne bi ekskluzivno igral enoigralskih iger, kar bi se lahko tudi smatralo kot sredinec vsem tistim, ki tosortne igre obožujejo.

Izjava se je razširila kot požar in veliko igralcev je bilo seveda razburjenih, saj so se počutili ponižano, EA pa je moral nato hitro poskušati rešiti situacijo in je kasneje na Twitterju zapisal, da so takšni igralci v bistvu enajstice.

Del razburjenja gre tudi na račun zgodovine tega založnika. Leta 2010 je predsednik EA-ja Frank Gibeau izjavil, da je z enoigralskimi igrami konec in da se bo v prihodnosti vse vrtelo okoli večigralstva. To se seveda ni uresničilo, a EA je vsekakor poskušal nekaj let večigralske zadeve poriniti v vsako stvar, saj so tako lažje služili preko mikrotransakcij. Zaradi tega so se na koncu tudi opekli in Star Wars: Battlefront 2 je bil ob izidu tako prežet z mikrotransakcijami, da so posamične države končno začele razmišljati o regulaciji loot-boxov.

Ta Tweet je prav tako prišel ob času, ko je EA končno začel zopet ceniti enoigralske naslove. Naslednje leto nameravajo ponovno zagnati serijo Dead Space, v izdelavi je tudi nadaljevanje igre Jedi: Fallen Order, ki je prav tako čista enoigralska izkušnja, BioWare pa zdaj dela na novih poglavjih serij Mass Effect in Dragon Age.

Spletna stran USA Today poroča, da je imel Tweet za sabo neko strategijo. Plan je bil, da bi uradni Twitter račun zapisal to izjavo, nato pa bi jo izpodbijali Twitter računi razvijalcev, ki pod EA-jem delajo na enoigralskih izkušnjah. A seveda do tega ni prišlo, založnik pa ima zdaj nove težave, saj se vodje teh studiev počutijo manj spoštovane, zato je moral EA organizirati serijo sestankov, kjer se je vsem prizadetim opravičil za izjavo.

USA Today je še zapisal, da naj bi s Twitter računom upravljalo neko zunanje podjetje, sestavljeno iz novincev, ki se sploh ni zavedalo EA-jeve preteklosti glede enoigralskih iger, kar skoraj zagotovo tudi pomeni, da bo na koncu nekdo izgubil službo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime