Sony LinkBuds S – udobne slušalke, z malce visoko ceno

Trenutna serija “in-ear” slušalk je naletela na podobno oviro kot najnovejši telefoni: zaradi vse večje standardizirane oblike je prostora za inovacije bolj malo. Podjetja Samsung, Apple in navsezadnje Sony tako vsako leto izdajo novo verzijo svojih slušalk, ki pa same zvočne izkušnje bistveno ne spreminjajo, saj navsezadnje govorimo o samo nekaj milimetrskih gonilnikih, iz katerih ne boš nikoli iztisnil nekaj, kar bi se lahko primerjalo s tistimi pravimi slušalkami.

Dokler ne doživimo kakšnega večjega preboja podjetja v svoje izdelke raje vgrajujejo razne dodatke, ki vam znajo priti prav pri vsakodnevni izkušnji poslušanja glasbe in nič drugače ni pri Sonyjevih novih slušalkah LinkBuds S, dobrih slušalkah, ki resda ne dostavijo ničesar revolucionarnega, a so hkrati povsem solidna izbira sveta “in-ear” slušalk.


Specifikacije

Barve: črna, bež, bela

Gonilnik: 4 mm

Aktivni preklic zvoka: Da

Povezljivost: Bluetooth 5.2

Odpornost na vodo: IPX4

Teža: 4,8 g na slušalko

Nakup: ACS SONY


VIDEO RECENZIJA


LinkBuds S se nahajajo v presenetljivo učinkovitem pakiranju. Za uporabo lahko samo odprete škatlico in ven potegnete postajico, ki znotraj sebe vsebuje dve slušalki. Kar me je pri paketu presenetilo je dejstvo, da lahko zgornji del škatlice enostavno potegnete navzven in spodaj najdemo lepo razporejeno in popredalčkano dokumentacijo, skupaj z edinim kablom za napajanje USB-C ter dodatnimi kapicami za slušalke, ki se bodo prilagajale velikosti vašega ušesa.

Polnilna postajica je v primerjavi s Samsungovo ponudbo nekoliko višja, na testiranje pa sem prejel elegantno črno izvedenko, ki na sebi nosi malce grobo črno teksturo, ki je kljub temu prijetna na otip. Dobra novica je to, da kljub mojim potnim rokam na površini postajice nisem puščal prstnih odtisov, to pa velja tudi za same slušalke, ki na sebi nosijo enako teksturo.

linkbuds s
Slušalke so rahle kot peresce.

Slušalke Link Buds S veljajo za ene najbolj lahkih, saj posamična tehta samo 4,8 grama in so zato lahke kot peresce. Za uporabo jih enostavno vtaknemo v svoje ušesa, spodnji del pa moramo rahlo potisniti navznoter. Same slušalke ne vsebujejo nobenega manjšega zatiča, ki bi slušalke pričvrstil v vaše uho, zato je pomembno, da jih potisnete dovolj navznoter, saj lahko drugače ob kakšni telovadbi hitro padejo ven. Ob pravilni vstavitvi nato dobro prenesejo vse sunke in ostanejo pričvrščene, a navaditi se bo treba na poln občutek uhlja, saj slušalke skoraj popolnoma zatesnijo ušesni kanal.

Izkušnja poslušanega je odlična, a seveda je treba v zakup vzeti vse funkcije, ki so jih sploh zmožne dostaviti “in-ear” slušalke. 5-milimetrski gonilniki izdavijo dobre visoke in srednje tone, kar še posebej pride prav pri poslušanju Beatlesov. Zaradi nedavnega dokumentarca o tej legendarni skupini sem zavrtel nekaj njihovih največjih uspešnic in poslušanje Don’t Let Me Down je bila odlična izkušnja, ki tudi dobro ujame izjemne vokale Lenona.

linkbuds s
Slušalke so res elegantne, stanje napolnjenosti postajice prekinja samo ena lučka na sprednji strani.

Basi so po drugi strani razočaranje, a spet to je nekako standard takšnih slušalk in tudi LinkBuds S na tem področju ne morejo ustvariti neke magije – na tem področju se malce bolj odrežejo Sonyjeve slušalke 1000XM4, a te seveda zase zahtevajo višjo ceno.

LinkBuds S nadzorujemo preko posebne aplikacije na telefonu, tam pa lahko prilagodimo tudi razne bližnjice, katere nato sprožimo po tapkanju na stranico slušalk. Z desno slušalko nadzorujemo predvajanje glasbe, tako da lahko z enim dotikom pavziramo ali pa nadaljujemo predvajanje glasbe, z dvema preskočimo skladbo, s tremi pa skladbo prevrtimo nazaj. Leva slušalka je namenjena preklapljanju preklicu zvoka, tako da samo pritisnemo na slušalko in dokler bo naš prst na njej, bo glasba prekinjena in ko prst spustimo, se predvajanje nadaljuje.

Sony je ceno slušalk poskušal upravičiti še z raznimi dodatki kot je denimo aktivni preklic zvoka in možnostjo avtomatskega vklopa mikrofona, takoj ko začnemo govoriti. Vse to je super, a dušenje zunanjega zvoka žal izpade nekam povprečno, saj slušalke še vedno prepustijo preveč motečih zvokov okolice.

linkbuds s
Škoda, da zadeva ne podpira brezžičnega polnjenja.

LinkBuds S vsebujejo zaščito IPX4, kar pomeni, da jih lahko s sabo brez skrbi vzamete na telovadbo ali pa kakšne sprehode in če na njih pade kakšna kaplja dežja, ste lahko brez skrbi, saj se ne bodo poškodovale. Le ne uporabljajte jih pri kakšnih večjih vodnih pustolovščinah kot je denimo plavanje ali pa tuširanje.

Polno napolnjene slušalke zdržijo nekje dobrih 6 uporabe in to z vklopljeno možnostjo aktivnega preklica zvoka, polnilna postajica pa k vsemu skupaj doda še nadaljnjih 20 ur uporabe. To je glede na velikost odličen izkoristek akumulatorja, žal pa se boste za polnjenje morali zanašati samo na USB-C kabel, saj postajica brezžičnega polnjenja ne podpira.

Sonyjeve slušalke LinkBuds S se na koncu izkažejo za dobro zvočno izkušnjo, ki pa jo malce skazi visoka cenovna postavka. Zase namreč zahtevajo 200 €, za takšno ceno pa bi si želel vsaj brezžičnega polnjenja, kar konkurenca omogoča. So pa to izjemno lahke in udobne slušalke, ki jih lahko res nosite po cel dan in zna se zgoditi, da pozabite, da jih imate sploh v ušesih.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime