GTA 6 naj bi prvič vseboval žensko junakinjo, izid je vsaj še 2 leti stran

O naslednjem delu serije GTA lahko na spletu najdemo cel kup člankov, analiz in predvidevanj, a bolj malo njih je legitimnih in so večinoma plod brezpredmetnih govoric, ki ne nosijo kakšne posebne teže. Zato o njih na naši strani ne poročamo, a ko se oglasi novinar Jason Schreier, takrat tudi mi po pasje dvignemo ušesa, saj je to možakar, ki ima znotraj igričarske industrije najbolj kvalitetne vire.

Jason je včeraj za spletno stran Bloomberg izdal novo poročilo, tole pa je usmerjeno v razvojno kulturo razvijalca Rockstar. Članek se sicer osredotoča predvsem na spremembo delovnih navad, saj želijo vodilni zmanjšati število nadur, ki jim v programerskih vodah rečemo “crunch”.

Vendar pa je Jason na intervju povabil tudi nekaj trenutnih delavcev znotraj Rockstarja in nekaj tistih, ki so podjetje zapustili nedavno. Iz njihovih ust mu je tako uspelo izbrskati informacije glede prihajajoče igre GTA 6, ki že dolgo velja za eno najbolj pričakovanih naslovov znotraj igričarske industrije.

Največja zanimivost je zagotovo dejstvo, da naj bi v GTA 6 prvič v zgodovini te serije nadzorovali žensko junakinjo. Ta naj bi imela južnoameriške korenine, skozi zgodbo pa naj bi jo spremljal še en pajdaš, za katerega pa ni jasno, ali bo moški ali ženska, prav tako ne vemo, če bomo tega skrivnostnega protagonista lahko tudi nadzorovali. Dvojec naj bi imel razmerje tipa Bonnie in Clyde, kar je zanimiv smer razvoja zgodbe in že kar vidimo, kako bosta skakala iz ene težave v drugo, dokler na koncu vsaj eden od njiju ne doživi tragičnega konca.

Rockstar naj bi na GTA 6 začel delati že leta 2014, torej samo leto po izidu petega dela in takrat so imeli za igro velike načrte. GTA 6 bi moral ob izidu vsebovati ogromne igralne predele ZDA in Južne Amerike, a skozi leta je Rockstar malce zmanjšal ambicije in ob izidu načrtuje izdati samo nekakšno izmišljeno verzijo Miamija, ki bo vsebovala še nekaj okolice izven mesta. Kljub temu naj bi GTA 6 vseboval več notranjih lokacij kot pa katerikoli Grand Theft Auto v zgodovini, Rockstar pa namerava kasneje za igro izdajati izdatno novo vsebino, tako da bomo dobili cela nova mesta in dodatne misije. Res upamo, da ta dodatna vsebina ne bo samo striktno večigralska.

Poročilo malce omeni tudi datum izida. Trdnih datumov nima niti Rockstar, a nekateri delavci ugibajo, da nas od izida ločita še vsaj dve leti, kar pomeni, da bomo GTA 6 po vsej verjetnosti v roke dobili šele enkrat v 2024.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime