Sony razkril igralni plošček za telefonsko zabavo

Sony se je odločil pridružiti povpraševanju po mobilni zabavi in v te namene so včeraj najavili povsem nov igralni plošček Backbone One, ki je bil spočet v sodelovanju s podjetjem Backbone.

Backbone je sicer prenosni plošček že ustvaril v sodelovanju z Microsoftom, ki je bil seveda namenjen za njihove konzole Xbox, tako da Sonyjeva različica ni nič zares novega. Je pa novi plošček odet v prepoznavno belo barvno paleto konzole PlayStation 5, tako da se že na prvi pogled razlikuje od svojega konkurenta.

Zanimivo je to, da Sony zaenkrat promovira samo verzijo za iPhone, medtem ko so o verziji za Android čudno tiho. A po drugi strani se Sonyjev Backbone od Xboxa razlikuje samo po barvi, zadeva pa deluje povsod, saj je igralnemu ploščku vseeno kaj poganja, da le to počne na združljivem telefonu. Tako lahko Xboxovo črno verzijo ploščka uporabite za poganjanje PlayStation naslovov, velja pa tudi obratno, seveda pa je tu tudi vrsta naslovov, ki jih najdemo znotraj Applove trgovine kot je denimo Call of Duty Mobile.

Sony sicer plošček promovira v povezavi s svojim servisom PS Remote Play, a ta ni takšen kot Game Pass, ki bi vam omogočal poganjanje iger v oblaku. PS Remote Play za igranje zahteva povezavo z vašo konzolo PlayStation 4 ali 5, to pa hkrati pomeni, da boste za nemoteno igranje potrebovali močno internetno povezavo doma in kjerkoli se že takrat nahajate s svojim telefonom, kar je recept za cel kup komplikacij.

Na žalost zadeva pri nas še ni na voljo, saj se lahko s tem igralnim ploščkom pozabavajo samo prebivalci Avstralije, Kanade, Francije, Nemčije, Italije, Mehike, Nizozemske, Nove Zelandije, Španije, Švedske, Združenega kraljestva in ZDA, temu pa naj bi kmalu sledilo še več držav.

Na uradni strani zanj zahtevajo 120 €, kar je že cena, ki se lahko meri z Razerjevim igralnim ploščkom Kishi, ta pa je Slovencem že na voljo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime