Skrivnost igre Nier: Automata, ki je oboževalce spravila ob pamet, končno razkrita

Igra Nier: Automata je dokaj nenavadni akcijski RPG, a to je bilo tudi pričakovano, saj je za njen razvoj poskrbel Yoko Taro, šef razvijalca Platinum Games, ki je znan po temu, da rad igralcem pričara nenavadne izkušnje. Automata ni bila nenavadna samo zaradi unikatnih igralnih mehanik, ampak tudi zavoljo dejstva, da moraš igro preigrati večkrat in to z različnimi liki, vsak od teh skozihodov pa ponudi nov vpogled v zgodbo.

Vse od izida leta 2017 so se igralci navduševali tudi nad njenimi skrivnostmi, ki jih je bilo cel kup, a sčasoma so bile vse razrešene. To je potrdil tudi Yoko Taro, a morda je ta takrat za hrbtom skrival fige, saj se je v preteklih dneh zgodilo novo odkritje, ki je oboževalce igre začela spravljati ob pamet.

Vse se je začelo z Reddit uporabnikom, ki se predstavlja pod vzdevkom sadfutgao, ta pa je na subredditu Niera zastavil vprašanje, če kdo ve, kako priti do cerkve. Sprva je bilo njegovo vprašanje ignorirano, saj v Nier Automata ne obstaja nobena cerkev, a sadfutago je vztrajal in kak mesec nazaj pokazal prve slike enigmatične cerkve. To je že vzbudilo nekaj zanimanja, a vseeno so igralci zadevo označevali za lažno, sadfutago pa je na koncu vsem dvomljivcem zaprl usta, ko je pokazal prvi video.

Ta nam pokaže sprehajanje skozi belo obarvano stopnjo Copied City, ki ni nič nenavadnega. A zadeva postane bizarna, ko se sadfutago približa nekemu naključnemu zidu, ta pa vsebujejo vrata, ki se do sedaj niso pojavila še pri nobenem igralcu. sadfutago nato skoči na lestev in se spusti v nekakšno cerkev, kar je stopnja, ki je do sedaj ni odkril še nihče.

Skupnost je eksplodirala, saj so vsi znaki kazali na to, da je nekdo odkril popolnoma novo stopnjo, ki pa ne bi smela obstajati. Nekateri so namreč že prej pregledali prav vse datoteke igre in nihče ni odkril ničesar takšnega, kar na svojih videih kaže sadfutago. Ta je namreč nato objavil nove posnetke, ki znotraj cerkve kažejo nekaj akcije in celo vmesne sekvence, ki preprosto ne morejo biti lažni.

Situacija je nato postala še bolj bizarna. Na sadfutagota se je namreč zlilo vedro vprašanj, kako je uspel odpreti ta vrata, a očitno tudi on ne pozna odgovora na to vprašanje. Na Reddit se je obrnil ravno zato, ker su se njemu vrata pojavila, njegovemu prijatelju pa ne, zato ga je zanimalo, če morda kdo na Redditu ve odgovor. Poleg tega se zdi, da sadfutago ne razume preveč angleščine, kar je še bolj otežilo komunikacijo in seveda celi zadevi dodalo nov nivo misterioznosti.

Hitro so se začele tudi oblikovati razne teorije. Najbolj logična bi bila ta, da je vse skupaj samo mod za igro, a modderska scena v tej igri ni niti približno dovolj napredovala, da bi lahko v njo vnesli nove stopnje, kaj šele vmesne sekvence.

Veliko bolj logična je teorija, da je vse skupaj samo premetena oglaševalska kampanja za prihajajočo predelavo, ki bo oktobra prispela na konzolo Nintendo Switch. Vprašanja so zato začela deževati na osebje razvijalca Platinum Games in oglasil se je producent igre Yosuke Saito, ki je skupnost zaprosil, naj se pomiri, hkrati pa je premeteno dodal povezavo za nakup verzije igre za Nintendo Switch.

No, po vsem tem bi človek pričakoval resnično razburljiv epilog, a žal se to ni povsem uresničilo. Twitch kanal ze34_zinnia je namreč zagnal prenos v živo, ki je dokončno razkril skrivnostno cerkev in kaj je ta na koncu sploh pomenila. Izkazalo se je, da je trojici junakov uspelo sprogramirati prva naprednejša modderska orodja, ki v igri omogočajo ustvarjanje celih stopenj in vmesnih sekvenc. Modderji so v iztočni špici zapisali, da nikoli niso nameravali tako razburiti igralcev, saj so želeli samo zmesti nekaj Twitter uporabnikov, a na koncu je zadeva naravnost eksplodirala.

Kljub temu, da so nekateri zagotovo razočarani, da nismo na koncu dobili napovedi kakšnega nadaljevanja, so modderska orodja lepa tolažilna nagrada, saj bodo ta v bodoče zagotovo dostavila nekaj povsem nove vsebine.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime