Ena najboljših Sherlock Holmes iger dobiva predelavo in tule je prvi napovednik

Ukrajinski razvijalec Frogwares je spočel že cel kup iger, kjer glavno vlogo zavzema najbolj slaven detektiv na svetu: Sherlock Holmes. Teh iger je že toliko, da bi za njih potreboval manjšo Excel razpredelnico in čeprav vse niso bile vrhunske kvalitete, si je serija skozi čas vseeno nabrala kar nekaj privržencev, ki navdušeno pozdravijo vsak nov del.

Morda najboljši del je izšel leta 2006, ko se je Frogwares odločil zaviti v temačne vode grozljive pripovedi pisatelja H.P. Lovecrafta in tako je nastala igra Sherlock Holmes: The Awakened. Sherlock Holmes in njegov zvesti pribočnik Dr. Watson se v tej avanturi odpravita za sledjo kulta, ki je posvečen tentaklastemu božanstvu Cthuluju.

Igra je danes videti pošteno ostarela in Frogwares je mnenja, da je zdaj skrajni čas za predelavo. Razvijalec očitno želi celotno serijo detektivovih iger začeti na frišno, tako da so skočili na začetek. Lani so za nas pripravili igro Sherlock Holmes: Chapter One, The Awakened pa bo tako nadaljevanje in je prvi pravi primer Holmesa in Watsona.

Razvijalec se je za spočetje naslova odločil iti po poti Kickstarterja, saj je tole velik projekt in potrebujejo nekaj pomoči. Preglavice jim povzroča tudi trenutna vojna v Ukrajini in tudi za to situacijo so izdali poseben video, ki pokaže, s čim vse se sooča razvojna ekipa. Na Kickstarterju ne zahtevajo veliko zneska, saj bodo večino stroškov pokrili sami, zahtevana vsota 80.000 € pa je bila že zbrana in bo na koncu zagotovo veliko višja. Za 35 € si lahko že zdaj zagotovite digitalno kopijo igre, izid pa je načrtovan za februar 2023.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime