Franšiza iger Alone in the Dark naj bi bila kmalu spet obujena

Novodobnim igralcem morda ime Alone in the Dark ne pomeni nič, a to je pomembna franšiza, ki je močno vplivala na razvoj igralnih grozljivk. Prvi del je namreč izšel leta 1992, kar štiri leta pred originalnim Resident Evilom in takrat je zakoličil nekaj standardov tretjeosebnih preživetvenih grozljivk, kot so denimo statične kamere in tankovske kontrole pri obračanju protagonista.

Alone in the Dark je kasneje dobil še nekaj nadaljevanj, a noben od teh ni bil neka blazna prodajna uspešnica. Zadnji del smo dobili leta 2008 in čeprav ta kritikov takrat ni odpihnil, je vseeno vseboval nekaj zanimivih mehanik, kot je denimo sistem ognja, ki se je realistično širil skozi določene stopnje in poškodbe, ki smo jih dobili na različne dele telesa. Vse to je zabelila še za tiste čase odlična grafična podoba, a žal nič od tega ni pripomoglo k boljši prodaji, tako da franšiza počiva že dolgih 14 let.

Zdaj pa je morebiti čas za njeno ponovno vstajenje. Vir tokratnih govoric je Twitter uporabnik The Snitch, ki je v zadnjih mesecih postal izvir informacij, kateremu gre zaupati. Kot je zanj v navadi je zapisal samo kratki stavek, iz tega pa lahko sklepamo, da nas čaka ponovna oživitev znamke Alone in the Dark.

Res je, da bi ta stavek lahko letel tudi na kaj drugega, a treba je vzeti v zakup dejstvo, da bo založnik THQ Nordic 12. avgusta gostil svojo konferenco, na njej pa bo razkril nekatere svoje prihajajoče naslove. Ravno THQ Nordic pa si lasti pravice do imena Alone in the Dark, ki si ga je prilastil leta 2018 in med tem časom so morda spočeli čisto nov naslov, za katerega upamo, da bo vreden svojega slavnega imena.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime