Samsung predstavil novo generacijo prepogljivih telefonov, ne pa tudi razloga za njihov nakup

Samsung je še vedno prepričan, da je v tehnologiji prepogljivih zaslonov prihodnost telefonov in tablic, za te namene pa je na včerajšnji konferenci predstavil že četrto generacijo naprav Z Fold in Z Flip.

Predstavitev je bila standardna in bi jo lahko verjetno zreducirali v 5 minut in zdi se, da Samsung v zadnjih dveh generacijah stopiclja na enem mestu in nam vsako leto poskuša prodati ene in iste naprave, ki jim malce zvišajo specifikacije.

Zvezda predstave je bil Galaxy Z Fold 4, ki ga lahko uporabljamo kot telefon ali pa tablico, za to pa bo treba na široko odpreti denarnico. Z Fold 4 se od predhodnika po vizualni plati skoraj ne razlikuje, je pa malce lažji in tanjši. Samsung se hvali, da mu je v napravo uspelo vpeljati novo mehaniko upogibanja, a ta stvar končnega uporabnika niti ne zanima preveč, je pa zdaj naprava malce lažja, saj tehta 271 gramov.

Specifikacije so sicer impresivne, saj napravo poganja procesor Snapdragon 8 Plus Gen 1 ter 12 GB pomnilnika, pri osnovni verziji pa boste našli 256 GB prostora. Izboljšana je bila tudi kamera, saj glavna vsebuje zdaj 50 MP loči in 3x telefoto lečo, skupaj s tehnologijo Space Zoom, ki omogoča res daljnosežno približevanje oddaljenih subjektov, a pri tem boste seveda gledali v megleno sliko.

Vendar glavni problem teh naprav predstavlja njihova smiselnost. Samsung me že štiri generacije poskuša prepričati v nakup prepogljive tehnologije, a še vedno ne more ponuditi enega res prepričljivega razloga, da bi prst namočil v te vode. Seveda mu primerov ne manjka, saj lahko preko Z Folda 4 na ekran dobimo štiri okna naenkrat, kar poenostavi večopravilnost in čvekanje preko kamere, medtem ko je naprava upognjena in na spodnjem delu omogoča še tipkanje je videti zanimivo.

A te stvari niso nič takšnega, kar bi resnično pokazalo prednosti te naprave. Vse te stvari lahko počnem na navadni tablici, edini večja sprememba pa je dejstvo, da lahko napravo zložim in pospravim v žep, vendar pa takrat dobim še vedno predebel telefon, ki je kljub vsem izboljšavam še vedno pretežek.

Naj se Samsung še tako trudi, Z Fold naprave bodo še nekaj časa ostale nišne naprave. K ozko usmerjenim prodajnim rezultatom prispeva tudi nora cena, saj Z Fold 4 stane kar 1.799 €, če pa si boste želeli verzije s 512 GB prostora pa bo treba odšteti kar 1.919 €. Za takšno ceno preprosto pričakujem resnično revolucionaren kos tehnološke opreme, ki bi povsem spremenil moje vsakdanje delo ter komunikacijo, ne pa da mi Samsung že leta ponuja isti prodajni koncept: “Glej, je telefon, ki pa ga lahko spremeniš tudi v tablico!”.

Z Fold 4 je že stopil v predprodajo, izid pa je pri nas načrtovan za 28. avgust.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime