Nekdo je poslal Rick in Mortyja v raziskovanje Srbije

Popularna risana serija Rick and Morty je včeraj dobila nekaj balkanskega pridiha. Sicer ne uradno, saj je za animacijo poskrbel Nikola Silić, ki na YouTubu drži kanal MadeByAbvh, ta pa je prikazal verno animacijo serije, v kateri slavni dvojec vzame malce dopusta in se sprehodi skozi ulice Srbije.

Zadeva je presenetljivo kvalitetna in s tem ne ciljamo na samo animacijo, ampak tudi na dialog. Rick svojemu mlademu spremljevalcu razloži nekaj zgodovine Srbije, nato pa oba vkorakata v gostilno, ki je bila tudi glavni razlog za obisk Srbije. Rick si je namreč zaželel Mortyju predstaviti rakijo in Morty je sprva proti njej, a po zaužitju hitro uvidi, zakaj je ta pijača na Balkanu tako popularna. Rick se nato obrne točaju in naroči še tri rakije, takrat pa v zrak dvigne roko in pokaže tri prste, ki v srbski kulturi igrajo pomembno vlogo.

Tako Rick kot tudi Morty vsebujeta verne glasove, za te pa je poskrbela tehnologija “deep fake”. Umetna inteligenca se v tem primeru iz zvočnih zapisov originalnih glasov nauči določenih algoritmov in te lahko nato uporabimo za izrekanje česarkoli – pa naj bo to Srbija, rakija ali kaj drugega. Zadeva je dokaj prepričljiva, a Morty ima nekam čuden robotski glas, medtem ko se Rick odreže malce bolje.

Skeč je prišel ravno v času, ko je Rick and Morty dobil tudi resničen napovednik za svojo 6. sezono. Ta je polna eksplozij, superjunaških potez in dobrega starega skakanja med dimenzijami, naš par junakov pa se bo očitno preizkusil tudi v podcastu.

Premiera 6. sezone se bo zgodila že 4. septembra.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime