Tudi Hogwarts Legacy je bil prestavljen v 2023

Plaz prestavitev naslovov v leto 2023 kar ne pojenja in nedavno se je temu neslavnemu seznamu pridružila tudi težko pričakovana igra Hogwarts Legacy. Gre za enega redkih naslovov, ki se dogaja v magičnem svetu Harryja Potterja, le da bo igra postavljena nekje 100 let, preden se je Harry prvič pojavil na Bradavičarki, razvijalec Avalanche Software pa je zaradi tega dobil bolj proste roke pri pisanju zgodbe, ki se lahko tokrat vrti okoli novega junaka, tega pa bomo lahko ustvarili po čisto svojih željah.

Hogwarts Legacy se zdijo kot sanjski naslov za vsakega navdušenca nad Potterjevim univerzumom. Kot novopečeni dijak Bradavičarke bomo morali obiskovati različne razrede, pri teh pa se bomo učili varjenja magičnih napitkov, učili se bomo raznih čirul čarul, seveda pa se bo moč dvigniti v nebo za eno napeto tekmo Quidditcha. Vse to bo spremljala napeta zgodba, ki se bo tokrat vrtela okoli goblinov, igranje pa bo segalo izven šolskih klopi, saj bo Hogwarts Legacy ponujal tudi prostoročno raziskovanje Bradavičarke in njene skrivnostne okolice.

Vse to se sliši čudovito, žal pa zadeve ne bomo mogli zagnati še letos. Hogwarts Legacy je imel sicer zastavljen datum izida v novembru 2022, a to zdaj več ne velja, saj bo igra po novem izšla 10. februarja 2023. Razvijalec pravi, da preprosto potrebujejo več časa za razvoj, zanimivo pa je, da novi datum velja samo za PC in konzoli Xbox ter PlayStation, medtem ko Nintendo Switch zaenkrat še nima datuma.

Avalanche Software se do sedaj ni izkazal s kakšno posebej dobro štorijalno igro, pri pisanju zgodbe pa jim ne bo pomagala niti avtorica knjig JK Rowling. Te se, zaradi njenih komentarjev glede skupnosti LGBTQ, še vedno vsi izogibajo, tako da pri temu projektu ni sodelovala.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime