Guild Wars 2 naslednji teden končno prihaja na Steam

Razvijalec NCSoft je stari maček MMO sveta, v katerega so leta 2005 vstopili preko svojega prvega takšnega izdelka, z naslovom Guild Wars. Takrat je sicer MMO svetu že kraljeval World of Warcraft in vsak založnik je razmišljal o delanju svojega MMO naslova, ki bi tudi njim prinesel silne denarja, ki jih je takrat vsak mesec nase vlekel Blizzard. Masovnih večigralskih naslovov tako ni manjkalo in veliko jih je od takrat šlo pod rušo, Guild Wars pa je od konkurence izstopal predvsem na račun svojega modela naročnine, ki ga preprosto ni imel.

NCSoft je namesto mesečnega izdatka raje delal na dodatkih, ki jih je nato redno izdajal in s tem je pokril stroške razvoja in strežnikov. Temu zgledu je sledilo tudi nadaljevanje Guild Wars 2, ki je vpeljal še boljši sistem bojevanja in zanimivo podajanje zgodbe skozi sezone, ki so bile na voljo samo nekaj časa in če jih je igralec zamudil, štorije ni mogel ponovno doživeti.

Guild Wars 2 je danes daleč stran od tiste slave, ki jo je držal ob izidu. Igra je navsezadnje stara že 10 let, vmes pa je preklopila na brezplačni način igranja, a MMO-ji so bili v zadnjem desetletju na splošno v zatonu, zato tudi ta igra danes nima ravno nagnetenih strežnikov. NCSoft namerava te številke popraviti tako, da bo Guild Wars 2 popeljal na Steam in igra bo tako postala na voljo veliko širšemu trgu, ki se jim do sedaj ni dalo registrirati računa na uradni strani.

NCSoft pravi, da bodo igralci na Steamu lahko igrali na istih strežnikih kot veterani, ki so do sedaj svoje avanture izvajali preko NCSoftovih računov. Osnovna igra bo brezplačna, moč pa bo kupiti tudi poseben skupek Complete Collection, ta pa vam v zameno za 100 € prinaša tri dodatke Heart of Thorns, Path of Fire in End of Dragons ter vseh 5 sezon. Skratka, komplet je drag, a boste v njem dobili čisto vso do sedaj izdano vsebino, preigravali pa jo boste lahko brez mesečne naročnine.

Guild Wars 2 bo na Steam prispel 23. avgusta, tule pa je uradna stran na Steamu.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime