YouTuber izgubil kanal zaradi jeze nad restavracijo, ki mu ni želela podariti obroka

Španskega YouTuberja Borjo Escalona je nedavno doletela karma, saj se je želel s svojim statusom vplivneža dokopati do brezplačnih obrokov in čeprav mu je večina ljudi ustregla, se mu je po robu končna postavila ena prodajalka, ki je v zameno za prigrizek zahtevala plačilo.

Trik Borje je bil obiskovanje raznih restavracij in verig s hitro prehrano, svojim gledalcem pa je želel pokazati, koliko brezplačnih obrokov lahko dobi na račun svojih sledilcev. Borja se je takrat bohotil s preko 35k naročniki, kar ni neka bajna številka, v prenosu v živo pa ga je tisti dan spremljalo okoli 3.700 ljudi.

Borja se je nato napotil v bar A Tapa do Barril, tam pa si je naročil prigrizek empanadillo, ki v restavraciji stane vsega 2,30 €. Borja je prodajalki, ravno preden je zagrizel v svoj obrok, povedal, da želi ta obrok dobiti zastonj, restavraciji pa bo ta hip v zameno ponudil brezplačno promocijo. Prodajalki, ki jo je Borja klical Lucia, čeprav je njeno pravi ime Rebeca, niti ni ponudil kakšnega prostora za ugovor, YouTuber pa se je nato želel posloviti in zapustiti restavracijo, brez da bi plačal.

A Rebeca mu je seveda navrgla, da mora plačati 2,30 €, Borja pa se je njenemu predlogu začel čuditi in ji s samozadovoljivim nasmeškom začel praviti, da bosta imela v tem primeru težave. Navrgel ji je, da bo njegova produkcija restavraciji izvrgla račun za dobrih 2.500 €, saj toliko stane njegova promocija, čeprav te že od začetka ni nihče zahteval. Rebeca se je seveda njegovih groženj ustrašila in mu povedala, da ona ne more kar podeliti brezplačnih obrokov in da se mora Borja za kaj takšnega pogovoriti z njenim šefom. YouTuber je na koncu le plačal tista 2 €, a seveda ni želel biti tiho. Na koncu je še enkrat prodajalki povedal, da naj pričakujejo bogato položnico, s čimer je zopet vznemiril prodajalko.

Posnetek je hitro postal viralen in ne samo na YouTubu, ampak tudi širše. Španski mediji so začeli poročati o nagnusnem obnašanju YouTuberja in kmalu zatem je njegov kanal izginil iz platforme. Po poročanju spletne strani Gizmodo je YouTube Borjo februarja lani že odstranil iz svoje platforme in pravila prepovedujejo, da kršitelj ponovno vzpostavi račun pod drugim imenom. Ravno to je očitno naredil Borja, ki se je do sedaj izogibal kazni, a je zaradi nedavne viralnosti pritegnil pozornost YouTuba.

Še preden je bil njegov kanal ukinjen je Borja objavil opravičilo, v katerem obžaluje svoja dejanja, povedal pa je še, da ga zdaj ljudje nadlegujejo in da sta bila z ženo nagnana iz ene restavracije v Madridu, saj jima šef preprosto ni želel postreči.

Rebeca pa je po drugi strani obdržala svojo službo. Še več: restavracija Tapa do Barril stoji za njo, Borjo pa nameravajo prijaviti tudi k policiji.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime