Dve največji strani z modifikacijami prepovedali mode, ki iz iger odstranijo mavrične zastave

Sonyjeva nekdanja ekskluziva Spider-Man Remastered je pred kratkim končno zaživela tudi na PC-ju, s tem pa jo je založnik odprl tudi raznim modifikacijam. Te so se hitro začele pojavljati na najbolj popularni strani z modifikacijami NexusMods in zagotovo najbolj zanimiva je tista, ki Spider-Mana zamenja z očetom Marvelovega vesolja Stanom Leejem.

Vendar pa se je pred kratkim pojavila še ena modifikacija, ki je v igri spremenila samo eno podrobnost, a je s tem v zrak dvignila ogromno prahu. Modder Mike Hawk je namreč v igri vse mavrične zastave, ki predstavljajo skupnost LGBTQ, zamenjal s klasičnimi ameriškimi zastavami.

Seveda je skupnost to modifikacijo hitro označilo za homofobno in NexusMods je hitro ukrepal. Modifikacija je bila odstranjena, prav tako pa je bil ukinjen račun modderja. Ta naj bi za to modifikacijo uporabljal “sock puppet” račun, ki je v bistvu sekundarni, NexusMods pa mu je za kazen odstranil tudi tistega glavnega.

Vse skupaj je sprožilo veliko drame in uporabniki so se začeli pritoževati, da NexusMods ne more kar sam odločati, kaj je v igrah možno modificirati in kaj ne. Kreganje je narastlo do te mere, da je stran morala objaviti uraden blog zapis, kjer so zapisali razloge za svoja dejanja. Strinjajo se, da ni na njih, kaj skupnost sme in kaj ne sme modificirati, a so podjetje, ki sme odločiti kakšno vsebino bo gostila na svojih strežnikih. Takšne modifikacije bodo odstranjene tudi v prihodnosti, saj se NexusMods bori proti sovraštvu in homofobiji.

Na koncu je osebje še zapisalo, da se v tem pogledu ne namerava kregati s skupnostjo in če komu ta politika ni všeč, lahko vedno zapusti stran in izbriše svoj račun.

Nekaj ur kasneje se je oglasila še popularna stran z modifikacijami ModDB. Tudi tam so zapisali, da so modifikacijo odstranili iz svoje strani in da imajo ničelno toleranco do takšne vsebine.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

  1. Mod, ki zamenja pederske zastave z Ukajinskimi ostaja na voljo in očitno ni problematičen. Tega si ne upajo odstraniti, ker solidarnost z Ukrajino je sedaj družbeno zapovedana.

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime