Doom 64 lahko trenutno izmaknete povsem brezplačno

Založnik Bethesda je trenutno sredi dogodka QuakeCon in za igralce so pripravili večjo razprodaje, v trgovini Epic Games pa ta teden brezplačno ponujajo streljačino Doom 64.

To je zanimiva streljačina, saj je originalno izšla daljnega leta 1997, id Software pa je takrat za konzolo Nintendo 64 pripravil ekskluzivo, ki je bila za Nintendo vsekakor nekaj drugačnega. Ta konzola je takrat veljala za družinsko prijazno zabavo, kjer kakšne krvi ne boste našli, Doom 64 pa je pred nas postavil horde demonov, ki ne razumejo ničesar drugega, kot pa vroč svinec v svojih prsih.

Doom 64 je nosil tudi nekaj zgodbe in je uradno nadaljevanje drugega dela. Naš marinec po zaustavitvi grožnje iz Pekla malce počiva, a v UAC bazi na Marsu se spet pojavi nova nevarnost v obliki zagonetnega demona, ki lahko obudi že mrtve peklenščke in celotni galaksiji zopet grozi nevarnost, ki jo lahko odpravimo samo mi.

Igra je bila dolgo pozabljena, saj je bila igrana samo preko antične konzole Nintendo 64 in emulatorjev, Bethesda pa je leta 2020 pripravila predelavo, ki je omogočila igranje tudi na sodobnih konzolah in PC-ju, temu pa je pridodala še izboljšano podobo, podporo za višje ločljivosti in igranje pri 60 sličicah na sekundo.

Doom 64 bo v trgovini Epic Games brezplačno na voljo do 25. avgusta, takrat pa jo bo zamenjala strateška roguelike igra Rings of Pain.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime