Serija Zmajeva hiša premiera je bila tako uspešna, da se je HBO-ju zrušila aplikacija

HBO nas je po treh letih vrnil nazaj v Zahodnje. Danes je namreč premiero doživela nova serije Zmajeva hiša, ki bo po slabem zaključku Igre prestolov poskušala zopet obuditi za politične spletke, zmaje in dobro merico golote, ki jo zna tako izvrstno zapisati samo pero pisatelja Georga R. R. Martina.

Igra prestolov se je leta 2019 od nas poslovila na bolj ubogi noti, zato je HBO v razvoj nove serije vložil kar nekaj finančnih sredstev, saj je hočeš nočeš to še vedno franšiza, ki niti še približno ni začela kazati ves svoj potencial. Zmajeva hiša sicer ni nadaljevanje dogodkov iz Igre prestolov, saj se zadeva odvija kakšnih 170 let pred tem, preden je Daenerys zajahala svoje zmaje. Tako bomo spremljali družino Targaryen, ki je takrat vladala vsem deželam, a to ne pomeni, da znotraj te incestne družine ni manjkalo političnih spletk, izdaj in vsega tiste, zaradi česar takšne zadeve sploh gledamo.

In premiera je bila očitno več kot uspešna. Prva epizoda je kritike očarala in na IMDb-ju trenutno nosi oceno 9/10, kar je za pikico manj od celotne serije Igre prestolov, ki se je ustavila na skupni oceni 9,2/10.

Zadeva je bila celo tako uspešna, da so HBO-ju za nekaj časa odpovedali strežniki. Spletna stran DownDetector je ujela več kot 3.500 pritožb gledalcev, ki so jadikovali nad tem, da aplikacija preprosto ne deluje več. Zadevo je priznal tudi HBO, ki je izjavil, da si je premiero ogledalo milijone gledalcev, a da so nekateri imeli težave z dostopom – še posebej tisti, ki so zadevo želeli gledati preko Amazonovih naprav Fire TV.

Zmajevo hišo lahko spremljamo samo preko pretočnega servisa HBO Max, prva sezona pa bo vsebovala 10 epizod.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime