GOG podarja zanimivo vesoljsko grozljivko Stasis

Razvijalec The Brotherhood ima zelo rad znanstvenofantastične filme tipa Event Horizon, saj v njihovem katalogu izdanih naslovov najdemo skoraj samo igre, ki ciljajo v dogajanje sredi vesoljske črnine, kjer se je nek nesrečnež znašel ujet na vesoljskem plovilu, vsa živa bitja pa so pred kratkim skočila pod rušo.

Podoben zaplet najdemo tudi znotraj grozljivke Stasis, ki jo je The Brotherhood spočel leta 2015, v igri pa spremljamo dogodivščine Johna Marachecka, ki se je povsem zmeden in s hudimi poškodbami znašel na vesoljski ladji Groomlake. Naša prva naloga je, da si oskrbimo rane, a to ne bo tako lahka naloga, saj moramo najprej zagnati postajo s prvo pomočjo, ta pa se ne odziva na naše ukaze. Ko bo to enkrat končno za nami in se bomo končno znebili šepanja, bo napočil čas, da razkrijemo, kaj za vraga se je sploh zgodilo in kam je v vsej tej zmedi izginila naša družina.

Stasis je zanimiva avantura, ki jo spremljamo iz izometričnega pogleda in sicer iz fiksnih zornih kotov. Gre za “point and click” igro, kar pomeni, da se bomo med lokacijami selili preko klikanja, vmes pa bo treba pobrati kar nekaj predmetov, ki jih bo treba preko logičnih zagonetk uporabiti na pravih mestih. Stasis sem leta nazaj celo malce igral, saj sem tudi sam oboževalec vesoljskih grozljivk in moram priznati, da je igra prav dobro zadela občutek izoliranosti, tako da je vredna vaše pozornosti. Le navaditi se bo treba na precej klikanja in kakšna uganka je včasih malce preveč zapletena.

Trgovina GOG zdaj Stasis ponuja povsem brezplačno. Za prevzem nagrade skočite semkaj in se samo vpišite v svoj GOG račun in kliknite ogromen gumb za aktivacijo igre. Ta se bo nato zapisala v vašo knjižnico in bo za vedno na voljo za igranje.

The Brotherhood je za Stasis leta 2017 spočel nadaljevanje Cayne, to pa je za igranje povsem brezplačno.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime