Sony predstavil napredne igralne ploščke DualSense Edge

Sony je z igralnimi ploščki DualSense ustvaril enega mojih najljubših kontrolerjev. V primerjavi s predhodnikom DualShock 4, je DualSense večji, znotraj njega najdemo pa tudi napredne učinke vibracij, ki se na papirju slišijo kot neka traparija, a med igranjem zadeva dejansko navduši in skozi čas sem postal prava umazana vibracijska cipa, tako da funkcijo dejansko pogrešam v starejših naslovih, ki takšnega tresenja ne vsebujejo.

DualSense bo kmalu postal še boljši, saj se je Sony odločil ustvariti bolj napredno različico DualSense Edge. Ta je včeraj dobila samo kratki dražilnik, a na uradnem blogu lahko preberemo slastne podrobnosti, ki razkrijejo, da bo šel Sony po Microsoftovih stopinjah, ki prav tako že dolgo nudi bolj napredne igralne ploščke Elite Series 2.

DualSense Edge bo po obliki ostal veren originalu, svojo, zaenkrat še neznano ceno, pa bo poskušal opravičiti z visoko stopnjo nastavljivosti. Vse gumbe bo moč preprogramirati in si ustvariti svoje profile, ki jih boste lahko nato menjali kar preko fizičnega gumba na kontrolerju. Prav tako bomo lahko prilagajali občutljivost gobic in njihove mrtve cone, moč pa bo tudi spremeniti odpornost sprožilnikov, tako da boste v večigralskih igrah deležni manj zamika pri proženju orožja.

dualsense edge

DualSense Edge bo v paketu držal tri različne kapice za gobice, ki se bodo razlikovale po višini, na zadnjo stran igralnega ploščka pa boste lahko namestili dodatne lopatice, ki jih boste lahko postavili na vrh ali dno kontrolerja in si tako razširili nabor pritisljivih gumbov. Sony bo celo ponujal menjavo modulov, na katerih se nahajata gobici, tako da če bodo te začele kazati znake obrabe, jih boste lahko preprosto zamenjali, namesto da bi morali kupovati povsem nov igralni plošček.

Paket dobrot vključuje tudi puščico, v katero boste lahko pospravili kontroler in vse njegove dodatke vzeli na pot, za napajanje pa se boste lahko poslužili USB-C kabla, ki bo tokrat pleten in bo vseboval poseben mehanizem zaklepa, zaradi česar bo bolje pričvrščen na kontroler.

Žal Sony še ni povedal ničesar glede datuma izida, skrivnostni pa ostajajo tudi glede cene, več o tem pa naj bi bilo jasno v prihodnjih mesecih.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime